Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Víkendové ligy ml.dorostu aneb Duras v I. lize jede

Jak již bylo uvedeno v předchozím článku, v extralize družstev mladšího dorostu má náš kraj zastoupení pouze družstvem Lokomotivy Brno – a ta se také stala pořadatelem prvního víkendového srazu pro skupinu západ. Favorit soutěže Frýdek-Místek hrál první den bez dvou prvních šachovnic, ale i to stačilo, aby všechny své soupeře doslova převálcoval a ukázal, že jeho ambice na první místo jsou zcela opodstatněné. Brněnská Lokálka si kromě Frýdku s dalšími soupeři ze severu poradila bez problémů, a bude-li takto hrát i nadále, může pomýšlet i na medaili, byť již ne zrovna na tu nejcennější. Družstvo Brňáků především podržel Martin Blahynka na druhé šachovnici výkonem 3,5 bodu ze čtyř.

 

V první lize se áčko Durasu rozjelo plnou parou vpřed a nenechalo nikoho na pochybách, že to s postupem do extraligy letos myslím opravdu vážně. Žádný hráč z tohoto družstva totiž za celý víkend nepoznal ani jednou hořkost porážky.

 

Zato brněnské Lokomotivy B a C zklamaly. Nastoupily v poslepovaných a nekompletních sestavách – pokud by to takto pokračovalo dál, nejenže oba celky bez problémů sestoupí, ale stanou se ve formě pokut štědrým sponzorem republikového šachového svazu… V pásmu akutního sestupového ohrožení se podle předpokladů ocitlo i družstvo Vyškova, jehož jedinou nadějí na záchranu je porazit obdobně sestupem ohrožená družstva. Duras B se slovenskými posilami čeká nejspíše pohodlný život ve středu tabulky…

 

Podrobné informace o soutěžích najdete na svazových stránkách http://db.chess.cz/soutez.php

přidal Miroslav Hurta dne 06.10.2010 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009