Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Olga Sikorová počtvrté Znojemskou královnou

Mezinárodní mistryně Olga Sikorová přidala ke svým třem primátům a dalším sedmi medailím ze Znojemské královny už čtvrtý titul a stala se současně i mistryní ČR žen v rapid šachu.

Výsledky najdete zde, web pořadatele zde a řadu fotografií od Františka Šimíka zde

V konkurenci jedné velmistryně, 5 mezinárodních mistryň a 4 mistryň FIDE vedla Olga Sikorová od samotného začátku a do cíle přišla s bodovým náskokem. Pravděpodobně klíčová partie o celkové 1. místo se hrála v předposledním kole (následující snímek). Po vítězství černými nad velmistryní Evou Kulovanou mohla Olga začít slavit, protože všechny hlavní konkurentky už měla za sebou.

Na druhé místo se vyhoupla drtivým finišem 3/3 WIM Martina Kořenová, která kromě figurek dohlížela i na své děti ve Znojemské královničce.

Za třetí WGM Evou Kulovanou skončila nejlepší netitulovaná hráčka Martina Marečková, pocházející stejně jako Martina Kořenová z mládežnické líhně v Rychnově nad Kněžnou.

Po porážce v posledním kole od Martiny Kořenové zbylo 5. místo na blogující fešandu WIM Soňu Pertlovou, třeba nám něco napíše i o Znojmě .

Se 6. místem asi nebyla spokojena předloňská vítězka a třetí nasazená WIM Joanna Worek z Polska. Satisfakci jí poskytli diváci a účastníci vedlejšího Memoriálu Jana Turka, kteří ji ověnčili šerpou Miss Znojemská královna.

"Vítězkou druhé poloviny" se stala domácí Štěpánka Schirmbeck (na dolním snímku, vedle ní určitě poznáváte WFM Hanu Modrovou),

jejiž maminka Anna Adámková, majitelka Bílého sklepa, je tou dobrou duší turnaje a současně rozhodnou manažerkou, která přes četné termínové kolize dokázala zajistit výbornou účast a tradiční pohostinnou atmosféru, z níž každá účastnice cítí, že právě tady je ctěným a vítaným hostem.

Ušlechtilá bílá vína z Bílého sklepa s etiketou Královny a Šachového festivalu, květiny, pohoštění, večerní relaxační bleskový turnaj, to vše ke Znojemské královně patří zcela neodmyslitelně (takhle to vypadalo pod stolkem rozhodčího ).

Prostředí v rekonstruovaných sálech Louckého kláštera (které bohužel tvoří jen zlomek z celkové výměry mamutího komplexu) je skutečně důstojné

a bude dělat kulisu Znojemské královně ještě minimálně jeden rok. Příští jubilejní 25. ročník vyhlásili pořadatelé v čele s Annou Adámkovou jako setkání všech příznivců Znojemské královny. Zvány jsou všechny (i dnes už šachy nehrající) účastnice minulých ročníků k příjemným dvěma dnům s královskou hrou a moravským vínem a pořadatelé se vynasnaží poskytnout tomuto setkání co nejdůstojnější rámec. Hrát se bude opět na přelomu dubna a května, STK by si měla pospíšit s termínem MČR a extraligy žen, ať si můžeme definitivní termín co nejdříve poznamenat do kalendáře. Nezapomeňte na jubilejní Královnu 2011 ani Vy!

přidal David Ciprys dne 26.04.2010 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009