Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Napínavé finále extraligy dorostu - Frýdek mistrem, Brno čtvrté

Zatímco loni byl dramatický závěr dorostenecké extraligy v režii Lokomotivy Brno, letos převzal štafetu tým štajgra Jiřího Nováka (eště stě s nim něpodřystali o farani do ďury? Tuš to stě o cosyk fajneho přišli! ) Slavia Orlová.

Výsledky Finále A najdete zde, Finále B najdete zde

On-line partie posledního kola najdete zde

Všech 16 týmů ve finále A i B se sešlo v Hotelu Pavla na Vysočině. Za slunečného jarního počasí je to tu romantika sama... Přidáme-li on-line přenosy ze všech utkání finále A zajišťované osvědčeným Petrem Zárubou z Frýdku-Místku, byla to vrcholná soutěž na úrovni.

Do finále vstupovaly všechny celky s alespoň jednou porážkou. V moravské (východní) skupině porazila senzačně Frýdek-Místek Slavia Orlová (podobně jako loni Lokomotiva, pro kterou to byl první krok k mistrovskému titulu), sama však prohrála s Boršicemi. V pátečním prvním finálovém kole favorité vyhrávali a Lokomotivě se podařilo s trochou štěstí přehrát vítěze západní skupiny Desko Liberec 4 : 2 (na dolním snímku v popředí oba lídři Karel Svoboda a Joel Jančařík).

Štěstí z pátku si u Lokomotivy vybralo daň v sobotu dopoledne. Vyhraný zápas proti Klatovům (dole od poslední šachovnice, fotí kouč Miroslav Pakosta) se hrubými chybami otočil do remízy 3 : 3 a Lokomotiva tím ohrozila doposud výborné šance na bronzové medaile.

 

Senzací odpoledního kola byl brejk Orlové, když Frýdek-Místek jen remízoval s Klatovy 3 : 3. Lokálka definitivně pohřbila medailové vyhlídky prohrou s Hořicemi 2,5 : 3,5.

Vše se tedy rozhodlo až dnes dopoledne. V přímém přenosu sebraly Klatovy bod za plichtu 3 : 3 i Orlové a lepším skóre se tak extraligovým mistrem stal Frýdek-Místek!

Hrdinou "bramborového" lokomotivního týmu se stal Jirka Musil (dole vpravo vedle hosta Jiřího Navrátila), který ve finále vyhrál všechny 4 partie.

Extraligové finále B (na snímku dole) rozhodlo o sestupu Starého Města, Bedřichova, Mostu a Plzně.

Webových informací o dorostenecké extralize dost a dost, prozatím zkuste třeba Lokomotivu, Novoborský server, BŠS Frýdek-MístekLiberec.

přidal David Ciprys dne 25.04.2010 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009