Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na Třetí sobotě vítězí Jan Uhmann mladší

Na nekonečný seriál turnajů v rapidšachu dnes zamířilo 43 hráčů. Na začátku šestého kola, něco málo před dvanáctou hodinou, si účastníci minutou ticha připomněli nedávnou tragédii leteckého neštěstí u Smolenska, kde zahynula elita polského národa. Kromě této výjimečné chvíle probíhal turnaj jako vždy v pohodě, bez závad, bez protestů a sporů. Sluníčko příjemně prohřívající dvorek před klubovnou Lokomotivy Brno, kde se turnaj odehrával, dokonce využívali někteří k opalování.

 

Většině favoritů se dnes nedařilo. Stále se lepšící lokomotivácká mládež nepříjemně cenila zoubky. Malou senzací byla výhra Adama Dvořáka nad Ladislavem Urbancem v malé miniaturce na téma skotská hra – partie netrvala ani pět minut. Jak však vítěz prozradil, vyšla mu perfektně příprava – na prknu byla pozice, kterou zrovna před několika málo dny probírali na tréninku s trenérem. Pak s těmi dětmi hrajte! V dalším kole zase Eda Meduna zvítězil nad zkušeným Janem Uhmannem starším, a dostal se tak až na čtvrté místo výsledkové tabulky. Rodina Uhmannova však zkrátka nepřišla – mladší zástupce rodiny si poprvé v tomto turnaji vybojoval první místo a otec přes porážku v posledním kole od Meduny skončil na pátém místě (poslední místo, které bralo finanční cenu, a navíc na pana Uhmann čekala cena pro nejlepšího seniora). Na druhém místě skončil Karel Kredl a na třetím Dalibor Číp. Cenu pro nejlepšího hráče s ELO 1800 získal již poněkolikáté Milan Boháček, jenž svými výkony dokazuje že jeho ELO je silně podhodnoceno. Podrobné výsledky můžete nalézt zde 

přidal Miroslav Hurta dne 17.04.2010 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009