Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Velikonoční turnaj Přátelství

Krátkým článečkem se ještě vrátíme do období Velikonoc, kdy ve dnech 2. - 4. dubna v Olomouci proběhl tradiční Turnaj přátelství. Akce pořádaná Brněnskou šachovou školou sestávala ze dvou soutěží – z tréninkového uzavřeného turnaje, jehož vítězem se stal mezinárodní mistr Richard Biolek st. před FIDE mistry Josefem Obšívaček a Vladimírem Bělunkem.

 

Otevřený turnaj připomínal hracím tempem (2 x 1 hodina na partii) i obsazením (pestrá směsice dětí i seniorů od úplných začátečníků po hráče první výkonnostní třídy) brněnský Základní turnaj. Devítikolové švýcarské klání nakonec skončilo vítězstvím místního Tomáše Přikryla (A64 Grygov), jenž docílil sedmi a půl bodu.

 

Z našeho kraje se soutěže zúčastnila i mládežnická výprava Lokomotivy Brno, sestávající spíše ze začátečníků a dětí nižší výkonnosti (ti silnější jeli na Turnaj šachových nadějí do Frýdku-Místku). Pro některé to byl vůbec první turnaj ve vážných partiích se zapisováním a bylo potěšitelné sledovat, jak s pokračujícími rozbory stoupá jejich výkonnost a zkušenosti. Každý docílil tří až čtyř bodů, takže se v turnaji rozhodně neztratili.

 

Kromě šachového programu (turnaj, rozbory, tréninky) zbyl i čas na návštěvu aquaparku, vycházku po městě a na fotbálek a drobné sportovní hry a soutěže. Jen jeden cíl nebyl naplněn – poznávací výjezd na sv. Kopeček do zoo a baziliky musel být pro déšť zrušen a děti místo toho zamířily do nedalekého vlastivědného muzea.

 

Děti získaly nové šachové zkušenosti, poznaly trochu i Olomouc a s příjemnými zátky se všichni vrátili v neděli večer domů.

přidal Miroslav Hurta dne 10.04.2010 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009