Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Vyhlášení přeborníků Moravy a Slezska mládeže

Mistrovství Moravy a Slezska mládeže skončilo jen před pár hodinami, ale díky Janu Blahynkovi se můžeme na vítěznou ceremonii ve zlínském hotelu Moskva podívat už nyní - ve vedlejším sále se slova a mikrofonu ujímá ředitel soutěže Rostislav Svoboda...

Výsledky soutěže hledejte zde, web pořadatele najdete zde

Turnaj se povedl a tak loučení je zpravidla veselé, aby ne, s takovým maskotem! Prostě Moskva slzám nevěří...

Královská kategorie H16, kde kromě těch nejstarších zpravidla bojují i talenti s přímým postupem v nižší věkové kategorii, skončila velkým úspěchem zástupců kraje Vysočina - spolehlivě a bez jediné prohry vyhrál Štěpán Seidl ze Sokola Bedřichov (dole uprostřed) před Jiřím Musilem z Lokomotivy Brno (vlevo) a zářícím Rudolfem Zezulou z Náměšti nad Oslavou (vpravo). Všichni tři borci mohou ve stejné kategorii startovat i příště.

 

Co chybělo nejpočetnější výpravě v nejstarší kategorii (kde nejen Frýdek-Místek, ale celý Moravskoslezský kraj nezískal jediné postupové místo), to si Beskydská šachová škola vynahradila v H14. Bez prohry zvítězil Jiří Kozel (uprostřed) před oddílovým kolegou Michaelem Kubíkem (vpravo) a Tadeášem Bočkem z Kuřimi v dresu brněnského Durasu. Druhý a třetí jsou opět o rok mladší než požaduje řád soutěže.

Kategorie H12 se opět stala velkým triumfem borců z Vysočiny, přesněji z klubu se slavnou mládežnickou tradicí (IM David Kaňovský, WGM Eva Kulovaná atd.) Náměšti nad Oslavou. Nevídaným ziskem 8,5 a 8,0 bodu vyhrál tandem Vít Kratochvíl (uprostřed) a David Mičulka (vlevo) před nejvýše nasazeným Adamem Dvořákem z Lokomotivy Brno (vpravo).

Kategorie H10 byla nevyzpytatelná, většina soutěžících byla, jak to říct, (hóóódně) nezkušených. Vítězství si nakonec odnesl ten nejzkušenější, Ondřej Havelka z Frýdku-Místku (vlevo) před oddílovým kolegou Antonínem Plškem (uprostřed) a Danielem Daňkem z Durasu Brno. Nezkušenost se nějak přenesla i na ceremoniáře z řad pořadatelů, staví vítěze před fotografy pokaždé v jiném pořadí, kdo se v těch dětech má pak vyznat...

U děvčat to bylo jako na horské dráze - průběžně vedoucí hráčka šla zpravidla na porážku a odtud až někam do poloviny startovního pole. Nakonec se štěstí usmálo na teprve jedenáctiletou (narozeniny slavila pár dní před turnajem) Vendulku Bohanesovou z Frýdku-Místku, která měla lepší pomocné hodnocení než její dvě sokyně Hana Kubošová z Orlové (vlevo) a Lýdie Hemalová ze SPgŠ Znojmo (vpravo).

Nejúspěšnějším klubem se podle očekávání stala Beskydská šachová škola Frýdek-Místek (5 medailí, 9 postupů na MČR) a je velmi potěšitelné, že hned za ní se společně s Náměští nad Oslavou (3 medaile, 3 postupy) umístily brněnské kluby Duras a Lokomotiva, každý s 2 medailemi a 4 postupy na MČR. Zaslouženě. Oba kluby měly ve Zlíně své vlastní trenéry, agilní rodiče a doma plný kalendář tréninků a akcí pro jednotlivce i družstva. Třeba jednou tu nejúspěšnější výpravu na posledních dvou fotografiích vystřídají... 

 

Hodnocení krajů (samozřejmě i klubů) podle medailí a postupů na MČR je zkresleno odlišným počtem přímých postupů, ale aspoň orientační vypovídací smysl má. V kategoriích H16, H12 a H10 postoupilo 8 prvních, v kategorii H14 o jednoho více. V dívkách se o postup nehrálo, MČR je pro ně Open turnajem.

Kraj

Medaile

Postupy na MČR

Moravskoslezský

3 - 3 - 0

14

Vysočina

2 - 1 - 1

6

Jihomoravský

0 - 1 - 4

8

Zlínský

0 - 0 - 0

5

Olomoucký

0 - 0 - 0

0

  

přidal David Ciprys dne 01.11.2009 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009