Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Stočlenné MČR juniorů a juniorek v Havlíčkově Brodě

Areál Zemědělské akademie v Havlíčkově Brodě, přesněji její Domov mládeže a jídelna hostí o prvním zářiovém víkendu Mistrovství ČR juniorů a juniorek do 20 let - přes kolizi s mistrovstvím Evropy a tradičně mnohem nižší účast z východní části republiky než ze západu bojuje v turnaji 101 borců včetně 14 děvčat.

Výsledky najdete zde, stránku pořadatele zde

Ve dvorním traktu objektu střední školy stojící hned u vjezdu do Havlíčkova Brodu směrem od dálnice našli účastníci klidné prostředí, byť vzhledem k jejich počtu lehce stísněné. Hlavní sál je reprezentačním prostředím, jen stolky jsou buď dělány pro mladší věkovou kategorii nebo nám mládež za poslední léta opět povyrostla .

  

Sál je vyzdobený logem kraje Vysočina, kde si ředitel soutěže Václav Paulík počíná při prezentaci mládežnického šachu velmi aktivně a velmi úspěšně. Nechybí ani loga potravinářských firem Catus a Tchibo, jejichž produkty jsou podělováni vedoucí výprav a hráči si (nejen) o ně losují mezi koly - zde za dohledu ředitele soutěže a jeho asistenta, který je shodou okolností jeho vnukem .

Celkový fond turnaje nakonec dosáhl 20,000Kč a republikové šampiony čekají i hodnotné věcné ceny. Přitom plná penze na Zemědělské akademii činí jen 360Kč. Za to už stojí se trochu zmáčknout ve vedlejším sále, který slouží zároveň jako odpočívárna pro doprovod.

Večer mají účastníci kromě pasivního sledování kvalikačního fotbalového derby Slovensko - Česko možnost zapinkat si aktivně stolní tenis a zaházet šipkama. Zítra (tj. v neděli) budou muset trochu hledět pod nohy, aby se jim nezamotaly do kabelů. Dorazit má štáb České televize natáčet pořad V šachu a přivézt by si měl ke komentářům mj. i velmistra Jansu.

Příprava se pořadatelům vyplatila, webmaster Tomáš Mouryc (zcela vlevo), rozhodčí Jiří Siebenbürger, člen Rady města Havlíčkův Brod Jan Tecl a ředitel soutěže Václav Paulík si mohli dovolit před startem prvního kola vyzývat přítomné, "Nikdo nemá nějaký dotaz nebo připomínku? Ještě máme 3 minuty do plánovaného začátku" Kéž by se i na soutěžích dospělých dodržoval časový režim jako u mládeže !

První šachovnici obsadila na první tři kola díky svému vysokému českému ratingu platnému od dnešního rána (2250) WFM Karolína Olšarová z Orlové. Sousedy ve starovní listině a nepochybně i později v celkovém pořadí jí jsou především loňský vítěz Vojtěch Zwardoň z Karviné (vpravo, souseda mu dělá Jan Fiala  Českého Brodu),

dále skill-boy Tomáš Pecha z Frýdku-Místku ve svém typickém bojovém posedu,

skorodomácí Pepa Kratochvíl z Caissy Třebíč,

úřadující mistr Evropské unie Tadeáš Kriebel z Dolního Benešova (vpravo, vedle Ondřej Šedivý z Českého Brodu),

Martin Cuhra z Českých Budějovic,

Tadeáš Baláček z Kolína (vlevo, vedle Jiří Lešák z Děčína)

nebo Pavel Rakús z Dolního Benešova (vlevo, Stanislav Stárek z Říčan a opět Tadeáš Baláček).

Skvělý start (5/5) předvedl Vojtěch Straka z Oázy Praha (druhý zprava), poněkud schovaný za dvojicí Tomáš Ondřej (Vysoké Mýto, bílé) - Martin Postupa (Lysá nad Labem, černé)

Mezi juniorkami by se o titul kromě Karolíny Olšarové měla poprat Kristýna Novosádová z Frýdku-Místku (vlevo, vedle Kamila Říhová z Říčan).

Šance na dobré umístění mají určitě i Gabriela Sabolová z Vysokého Mýta (druhá zprava proti Janě Březinové z Říčan, v popředí dvojice Alice Havlíčková, Havlíčkův Brod - Vojtěch Rut, Vyšehrad Praha),

nebo Anna Bálková z Poštorné (vpravo).

Určitě nepřekvapivé je výborné průběžné umístění Jakuba Půlpána (toho času 2222 ŠK Polabiny), který své partie zapisuje a přesto má zpravidla (až dvojnásobně) více času než soupeř.

Stejně nebezpečný je i jeho mladší bratr Matěj, který je jeho věrnou kopií

a to se ještě budoucí třetí do party připravuje v podnětném rodinném prostředí prozatím jen nad obrázky v knížce.

Na hodnocení je zatím brzy, závěrečné výsledky uvidíme zítra po poledni. Vyhodnocuje se i soutěž družstev, kde budou domácímu obhájci Jiskře Havlíčkův Brod hlavními soupeři MSA Dolní Benešov, BŠS Frýdek-Místek, Biomedica Říčany, ŠK Vysoké Mýto, Sokol Bedřichov nebo SK Děčín. Na závěr ještě jeden důkaz, že nejen dámy mohou nosit na hlavě nápadité kreace. Český Nils Grandelius je z Havlíčkova Brodu a jmenuje se Zdeněk Ježek. Vedle něj sedí Tomáš Chlouba z Děčína.

 

přidal David Ciprys dne 05.09.2009 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009