Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Od dinosaurů k titulům mistrů ČR

Dnes v 9:30 spustí rozhodčí ve vyškovském Hotelu Dukla známém ze soustředění dorostenecké I ligy a extraligy hodiny k úvodnímu kolu Mistrovství České republiky dětí do 8 let - přihlášených je 80 špuntů v čele se "zkušeným" Matějem Půlpánem z Chrudimi! Figurky už stojí v pozoru, vlajka vlaje, jen digitální hodiny se ještě svážejí - na poslední chvíli došlo ke změně propozic podle požadavku poslední schůze Komise mládeže a místo tradičních 2x30 minut se hraje 20 minut + 10s na tah.

Výsledky hledejte na stránkách DDM Vyškov a během dneška se pokusíme další výsledkové a fotografické zpravodajství zajistit i na těchto stránkách.

Výsledky aktualizované po každém kole najdete zde.

Hotel Dukla stojí v klidném prostředí plném zeleně na okraji Vyškova poblíž mamutího Posádkového domu armády a sportovního areálu s akvaparkem. Ulice se jmenuje Dědická a nevede nikam jinam než do Dědic. Starší a pokročilí si hned vybaví hodiny dějepisu a občanské nauky, někteří možná bývalý památník - rodiště Klementa Gottwalda (na ulici dodnes nesoucí název Revoluční) pamatují ze školních výletů. Ovšem svět se mění, nic není jako dřív a dokonce to platí i pro dobu před 60 lety. Jak se z typického venkovského statku rodiny Štarkových stala přízemní chudičká chaloupka prvního dělnického prezidenta, si můžete přečíst zde. A pak, že virtuální realita je vynálezem našeho počítačového věku !

A teď v rychlosti skočme do virtuální reality ne 60, ale 60 milionů let staré. Pozorní pořadatelé totiž zajistili těm, kteří dorazili už ve čtvrtek, prohlídku blízkého Dinoparku - a bylo se na co dívat! Po vstupu se všichni pohodlně usadili v Dinovláčku a hurá do pravěku.

Tento Diplodocus je opravdu kus - že ho nebolí za krkem .

Pozor, nebezpečí zprava !

No a tohle je doopravdy maso ...

Ještě, že se člověk může uklidnit v Kozoparku, tedy na Babiččině dvorečku plném volně pobíhajích koz s nefalšovaným holubníkem a studnou s rumpálem.

přidal David Ciprys dne 08.05.2009 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009