Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachový festival Dubňany 2009 - přípravy vrcholí!

"10. ročník dubňanského festivalu je ve vrcholné fázi příprav", píše nám jeho ředitel Petr Galuška a pokračuje svým typickým způsobem - "Figurky už si promazávají své kluzné plochy k pětidennímu maratónu a hodiny kontrolují, zda jejich tikot odpovídá správnému rytmu. Pořadatelé s krůpějemi potu na čele koumají nad každým detailem k úspěšnému průběhu této, na Dubňany monstrózní akce.

Dost poezie. Za týden v neděli končí termín pro přihlášky a už dnes to vypadá že budeme opět rekordní. Přání nás pořadatelů je v 10. ročníku pokořit hranici 100 účastníků. To se zatím daří, i když každý pořadatel ví, že až 10% přihlášených nepřijede. Ať už se omluví nebo ne.

Na druhou stranu je ještě několik tradičních účastníků, kteří se hlásí i v den zahájení. Jsme tedy optimisté a věříme, že vysněná stovka padne. Co napsat o stávající sestavě zapsané na startovních listinách? V A turnaji FIDE máme 74 přihlášených. Poprvé jsou na startovní listině i dva IM. Jsou to IM Peter Petran z Bratislavy (2365F) a z Polska IM Leszek Weglarz (2258F).

Mezi tyto dva mistry se vklínil dvojnásobný vítěz z Dubňan FM Josef Mudrák (2346F). Tradičně početná je skupina šachistů z druholigové ŠK Caissa Třebíč. Taky silné zastoupení má sestava z Bratislavy, která je nejen silná, ale tím, že tito šachisté přijedou do Dubňan poprvé, jsou velkou neznámou a můžou zahýbat pořadím.

Příjemně se rozrůstá i zastoupení brněnských klubů, Boršic a Starého Města. Já osobně se těším na dorostenecké borce z Lokomotivy Brno, Lukáše Kuchynku (2199F) a Martina Blahynku (1873F), kteří o tomto víkendu získali titul v extralize dorostu. Mají našlápnuto a můžou překvapit.

B turnaj je pro mne překvapením. Je přihlášeno 30 šachistů. Začátkem roku jsem byl nabádán, abych turnaje sloučil, že to „béčko je o ničem“. Není to pravda!!! Startovní listina je hodně vyrovnaná a myslím si, že boje budou urputné a o nic horší než ve FIDE. Největší zastoupení má domácí klub a taky Sokol Šumperk a silná výprava z klubu Zentiva Hlohovec.

Co říci nakonec??? Pokud chcete příjemně strávit druhý májový svátek, to znamená za šachovnicí, přijeďte do Dubňan. Místa máme dost a kvalita turnaje uspokojí silné šachisty i ty co hrají jen pro radost. Podrobné informace o stavu přihlášených jsou k nahlédnutí na našich webových stránkách.

Těšíme se na Vás, ať už jako účastníky, nebo jen diváky."

Za pořadatele Petr Galuška, ředitel festivalu

přidal David Ciprys dne 27.04.2009 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009