Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Dovolená, prázdniny s šachisty z jižní Moravy

I pro Vás chystají pořadatelé z Bučovic, Tetčic a Brněnské šachové školy během letošního léta tradiční zájezdy a pobyty pro šachisty a přátele i jejich rodiny - píše šachový organizátor a milovník přírodních krás Honza Gorčák (druhý zleva). V jeho článku najdete velikonoční aktuality z přípravy:


 
„Za příznivou cenu se snažíme zajistit vše pro bezstarostnou, spokojenou dovolenou v horách, u moře nebo při táboření v buchlovských lesích. Samozřejmostí v základní ceně  zájezdu je nejen možnost zahrát si šachy každý den, ubytování, plná penze, bohatá nabídka rekreačního programu, ale i pojištění a  případně i společná doprava.“
 
Týden na přelomu června a července (27.6.-4.7.2009) budeme opět podnikat turistické výlety a vysokohorské túry ve slovenských Vysokých a Belanských Tatrách. Pokud máte naše propozice natištěné na světle modrém papíře tak prosím: Pozor! Vše v propozicích platí, jen termín je o týden posunutý. Náš ubytovatel nám až v březnu posunul náš turnus, který již  40 závazně přihlášených klientů nemohlo akceptovat. Proto zde nabízíme, jak turistické ubytování, tak ještě i pohodlnější pokoje s vlastním sociálním zázemím. Škola v přírodě přímo pod Lomnickým štítem je ideálním východiskem a také návrat z jakékoliv trasy není problém, protože přímo zde pod ubytovnou je zastávka tatranské električky i linkového autobusu. Letos se již přihlásili i zájemci o nejnáročnější túru celých Tater – Orlí stezku na polské straně a výstup s vůdcem na Gerlachovský štít - nejvyšší vrchol bývalého Československa. I vy se můžete zatím přidat! V plánu je také tradiční regenerace v popradském termálním parku Aquacity. Další dotazy vám rád zodpoví organizátor – Jan Gorčák, když mu napíšete na jeho mailovou adresu: gorcak.brno@o2active.cz  nebo zavoláte na 530 341 613.


         
Pohodový osmidenní pobyt  u moře v Itálii u půvabného městečka Caorle v kempinku Falconera pod stany přímo na pláži s kompletní stravou, nápoji má již také svoji tradici (12. ročník). První turnus (3.-12.7.2009) je již vyprodaný, jednotliví zájemci se mohou přihlásit již jen na místa náhradníků. Druhý turnus od 10. do 19. července nabízí dosud 10 volných míst. Komu již nebude stačit přívětivé moře, horká písečná pláž a lákadla blízkého středomořského městečka, může asi za 30 euro vyrazit lodí do Benátek nebo třeba na vyjížďku lodí po přírodní rezervaci v laguně řeky Lemone za zhruba 10 euro. Zájemci mohou ještě napsat pořadateli, Liboru Divišovi na: libor.divis@volny.cz nebo zatelefonovat na 732 241 811.

Už před čtvrstoletím začali jezdit mladí šachisté z jižní Moravy a celého Československa na jeden z prvních českých šachových táborů Klubu šachistů TJ Bučovice na turistickou základnu uprostřed majestátních Chřibských lesů, na břehu rekreačního rybníka, kousek cesty od zříceniny Cimburka, Hory sv. Klimenta, hradu Buchlova, zámku Buchlovice, Velehradu… Do Vřesovic u Kyjova na tato soustředění 20 let jezdila předávat zkušenosti i trenérská legenda - ing. Vratislav Hora a tábora se zúčastnili v minulých letech třeba i dnešní velmistři Radek Kalod nebo Lenka Ptáčníková. Tábor je pořádán až na samotném konci prázdnin (15.-29. srpna 2009) a v současné době  pořadatelé evidují asi 20 prvních přihlášek. Po několika letech zde letos bude opět také oddíl dorostenců do 16-17 let. V případě zájmu se prosím informujte u organizátora Vlastimila Sedláře: vlastik.sedlar@seznam.cz , telef. 604  874 754  nebo se rovnou přihlaste na: sachy.bucovice@centrum.cz. Tábor je vhodný spíše pro starší děti již zvyklé nebo toužící nocovat v přírodě pod stany (45 míst), pouze asi 15 nejmladších nebo choulostivějších dětí má ubytování v chatkách.

   

Dvacetiletou historii našich táborů, informace o minulých ročnících a fotografie naleznete také na stránkách Lokomotivy Brno nebo na webu KŠ Bučovice.

Bližší informace o všech těchto akcích vám také rádi při osobním setkání podají trenéři Miroslav Hurta a Jan Gorčák, kteří se osobně podílí na všech těchto akcích.

V Brně 7. dubna 2009, Jan Gorčák

přidal David Ciprys dne 07.04.2009 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009