Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

ME mládeže, den devátý a závěrečný - sláva Kateřině!

Hubený výsledek posledního kola +5 =8 -8 zcela přebila jedinečná zpráva z kategorie D18 - Kateřina Němcová je mistryní Evropy! Po loňském stříbru z mistrovství světa a zisku titulu velmistryně další skvělý úspěch - ze šachové naděje se stává šachová hvězda.

 

Na stránku pořadatele vás zavede kliknutí na logo šampionátu.

Výsledky ME najdete zde, přehled českých hráčů zde

Takto to začalo. Španělská hra o mistryni Evropy právě začíná...


... a takto krásně skončilo. Blahopřejeme Katko, jen tak dál!


Kromě Kateřiny zaslouží absolutorium Honza Krejčí v kategorii H18 (6 bodů, 9. místo, perfo 2482), jinak to byl spíš průměr. Tomáš Pavelek, Martina Marečková a Jana Maříková se vešli do třetí desítky, pět hráčů překročilo 50% (mezi nimi i hustopečský Lukáš Kuchynka - 5,0), 7 borců docílilo přesné poloviny bodů (včetně maroda Martina Blahynky z Brna) a 9 jich na 50% výsledek nedosáhlo.


Jihomoravská minivýprava Martin Blahynka a Lukáš Kuchynka

Část účastníků včetně asi poloviny české výpravy odjela domů brzy po posledním kole. Náš zpravodaj Jan Blahynka naštěstí zůstal a tak si můžeme krátce projít závěrečný ceremoniál. Ten byl slavný, skoro jako na Olympiádě, včetně ohňostroje malého, ale milého.


Na plochu haly měli tentokrát přístup pouze vítězové, pořadadatelé, samozřejmě i šachoví potentáti, jejichž proslovy byly tentokrát ohleduplně krátké, beztak pro mizernou akustiku nebylo nic slyšet, dále ztepilé mažoretky


doprovázené říznou pochodovou muzikou a mladí chlapci a dívky v lidových krojích doprovázející se na tahací harmoniky. Ceremoniál pěkně odsýpal, nuda to rozhodně nebyla.


Zatímco se tleskalo menším dětem, vítězka královské kategorie do 18 let v doprovodu Pavla Benča čekala na svou velkou chvíli...


...ta přišla vzápětí a byl to krásný pohled! Vedle Kateřiny stojí stříbrná Olga Girya z Ruska, bronzová Ozturk Kubra z Turecka, čtvrtá Anabel Guadamuro Torrente ze Španělska a pátá Mariam Danielia z Gruzie. 


Zjevně nejvíce držely při sobě výpravy z Gruzie a Turecka (Turci chodili po celý turnaj výhradně ve svých rudých dresech), a to i v hledišti při ceremoniálu. Gruzínci jako jediní přišli na vyhlašování s vlajkami, jak vidno na snímku kategorie D14, kde má vítězka přehozenu vlajku přes ramena.


Ovšem radost veliká byla ze všech úspěchů - vždyť zde hrálo 921 reprezentantů ze 44 zemí!


Všem oceňovaným hala upřímně tleskala, ale když si šel pro titul v kategorii H16 získaný s 1,5 bodovým náskokem dvanáctiletý ukrajinský klučina Ilja Nižnik, hala doslova bouřila, asi diváci cítili budoucí šachovou superstar.


Věkový odstup nejlépe vynikne na snímku z předávání medailí.


Po ceremoniálu se hala začala rychle práznit, končíme, odjíždíme...


Většinu účastníků (včetně malého génia Ilji) odvezly autobusy do hotelu, tam zazvonil zvonec a to už je opravdu konec...

 

Jan Blahynka a David Ciprys

Protože s příjemnými místy (na dolním snímku opuštěná promenáda v Herceg Novi) a lidmi se člověk loučí jen nerad, vybere Jan Blahynka, který se domů do Brna vrátil až dnes, ještě pár střípků ze svých zážitků a fotografií, o které se s námi podělí během několika dnů.

přidal David Ciprys dne 26.09.2008 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009