Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

ME mládeže, den čtvrtý - morové rány na naši výpravu

Kritický třetí den přečkala česká výprava na mistrovství Evropy bez úhony, ovšem ten čtvrtý! Jedenáct snesených vajíček proti 5 výhrám a 5 remízám je suverénně nejslabší výsledek celého šampionátu - navíc je jedna nula kontumační - Martina Blahynku schvátila v noci horečka a do pátého kola nebude losován.

Na stránku pořadatele vás zavede kliknutí na logo šampionátu.

Výsledky ME najdete zde, přehled českých hráčů zde

 

Typicky jižanský kolorit - odpolední siestu dodržují nejen lidé, ale i psiska

 

On-line přenos najdete zde (dečaci čili kluci) a zde (devojčice čili holky)

 

Turnaj vstupuje do druhé třetiny a peloton závodníků se pomalu začíná dělit do výkonnostních skupinek. Favorité většinou šlapou na předních místech, ale jsou už i takoví, co si lížou rány po nepříjemných karambolech. Před začátkem čtvrtého kola dostává tvrdou ránu i česká výprava. V kategorii H10 to před čtvrtým kolem vypadá následovně: Jakub Půlpán hraje na jedničce, Martin Martin Blahynka na šestce, Ondřej Pečinka na jedenáctce!

 

Jakuba a Martina už jsme viděli, tentokrát se představuje Ondřej Pečinka; žízeň tohoto bojovníka z Frýdku-Místku rozhodně nepřemůže

 

Martinova tělesná teplota v okamžiku zahájení kola ovšem činí 38,9°C! Je jasné, že dnes se na šesté šachovnici v H10 hrát nebude. Malý sympatický Vladimir Vetoško z Ukrajiny s pečlivě vyplněným partiářem zatím trpělivě čeká na svého soupeře. Za chvíli se ale od rozhodčího dozví, že bílá židle za bílými figurami zůstane dnes prázdná.

 

 

Dnes se v hale moc nezdržím. Nahlédnu alespoň chvilku mezi diváky, abych zjistil jaký je dnes v hledišti poměr mezi mobily, notebooky a dalekohledy.

 

 

Také jsem vám ještě neukázal zadní vchod do haly. Je o patro níž než vchod hlavní a právě tudy vcházejí hráči ke svým šachovnicím.

 

Naproti modrému členu slovenské výpravy stojí v bílých kalhotech velmistryně Eva Repková; desetiletý slovenský šampión Christopher Repka si zatím drží 50%

 

Na ploše před hlavním vchodem do haly je pohoda jako obvykle. Někdo brouzdá po internetu, jiný si štrikuje, někdo si leží na sluníčku, jiný zase ve stínu.

 

 

Čtvrtý den končí. Zda výše zmíněná tvrdá rána byla ranou jedinou, anebo česká výprava obdržela i rány další, zjistíte ve výsledkových tabulkách. No, trochu vám napovím: těch ran bylo dnes požehnaně.

 

Z Herceg Novi Jan Blahynka

 

Na úplný závěr něco vesejšího - jak jsme viděli, psiska se mají v Herceg Novi dobře a takto to vypadá, když si dají partičku šachu jezdci, čili koně, místním jazykem skakači

přidal David Ciprys dne 19.09.2008 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009