Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Trade Fair Chess Festival 2008 po druhé třetině

V brněnském Bobycentru pokračují líté boje v uzavřených mistrovských turnajích. O bojovné atmosféře svědčí nezvykle nízký počet remíz. Z dosud odehraných 59 partií skončilo pouze 20 smírným výsledkem, což je necelých 34%, a v A turnaji se dokonce už dvě kola odehrála bez jediné remízy!

Poslední dvě kola nám značně zamíchala pořadím. V IM-A si cestu za mistrovskou normou zkomplikoval Milan Pacher, který sice v pátém kole odremizoval IM Kireeva, ale vzápětí podlehl IM Repkové, která se tak vyhoupla do čela turnaje. V úspěšném tažení za mistrovskou normou pokračuje také druhý z kandidátů Martin Jurčík, který může ztratit ještě jednu remízu a má za sebou už všechny mezinárodní mistry v turnaji.

Dnes můžeme po včerejším náročném kole očekávat klidnější kolo, ale boje se znovu rozhoří zítra, kdy proti sobě zasednou oba adepti na normu mezinárodního mistra Jurčík s Pacherem a průběžní lídři turnaje IM Kireev s IM Repkovou. Máme se tedy určitě na co těšit.

Pořadí v B turnaji se nám změnilo méně dramaticky. Došlo na očekávaný nástup FM Karla Malinovského, který si, započítáme-li jeho dohrávku z prvního kola, připsal již čtvrtou výhru v řadě a přeskočil v průběžném pořadí dosud vedoucí duo IM Lanč, IM Kireev. Těsně pod stupni vítězů se drží B. Vymazal, který stále živí naději na normu IM. Má však před sebou ještě dva silné soupeře, IM Kireeva a FM Malinovského, tak mu přejme hodně štěstí do závěrečných kol.

Vysoké tempo turnajů, které je nepochybně atraktivní pro diváky, si však už také vyžádalo svou daň. Ze zdravotních důvodů odstoupil z turnaje po pátém kole FM Eric Peterson. Po jeho náročném programu, kdy své partie proti třem hráčům z vedoucího kvarteta musel odehrát v rozmezí 30 hodin, v kombinaci s horkým letním počasím se lehké zdravotní indispozici není co divit. Jeho role byla o to obtížnější, že naskakoval do turnaje na poslední chvíli a nemohl se na něj tedy vůbec připravit. Přesto podal velmi dobrý výkon (připomeňme např. remízu s IM Tričkovem) a nebýt onoho dvoukola mohl být jeho výsledek o poznání lepší. Popřejme mu tedy brzké uzdravení a snad ho v budoucnu za brněnskými šachovnicemi opět potkáme.

Přehled jednotlivých turnajů a odkazy: IM A, IM B, OPEN A a OPEN B

přidal Ladislav Palovský dne 28.08.2008 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009