Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Turnaj Přátelství proběhl úspěšně

6. ročník Turnaje přátelství, jehož pořadatelem se letos stala Brněnská šachová škola ve spolupráci s ŠK Lokomotivou Brnose již podruhé díky dotaci ŠSČR stal přehlídkou naší nejlepší mládeže. Naši nejlepší žáci a junioři startovali v jednotlivých turnajích dle své výkonnosti.
Ve velmistrovském turnaji (průměrné ELO 2452) potvrdil vysokou úroveň hry Viktor Láznička ziskem 7 bodů z 11 (jen 1 bod za normou IGM). Ostatním našim mladým zástupcům (Bernášek, Šimáček, Černoušek, Jirka) se nedařilo a seřadili se na konci tabulky.
Snad získané zkušenosti zúročí na dalších akcích.
Mistrovský turnaj musel být pro velký zájem rozdělen do dvou skupin. V mírně silnější skupině 1 (p.ELO 2291) hrdinně atakovali normu mezinárodního mistra Honza Příborský a David Kaňovský, k úspěchu jim chybělo jen trošku štěstí. Přesto je jejich výsledek (7 z 11) příslibem do budoucna. Ostatní naši mladí reprezentanti v této skupině Blažková, Hodová a Havlík také odehráli slušný turnaj a připsali si pár ELO bodů.
Ve druhé skupině (pELO 2271) nám udělala velikou radost Katka Čedíková, která vynikajícím výkonem splnila normu mezinárodní velmistryně a k normě mužského mezinárodního mistra ji chyběl krůček – půl bodu. Dalším příjemným překvapením bylo vystoupení Martina Petra, který se vydatně poučil z loňského neúspěchu a předvedl sebevědomý výkon podložený výbornými znalostmi. Karel Malinovský a Richard Biolek ml. se také nemusí stydět a je v jejich schopnostech dále se zlepšovat. To platí i o Soně Pertlové, která si turnaj protrpěla, hra se ji nedařila a jistě se příště bude chtít předvést v lepším světle.
V open turnaji se o vítězství poprali Zdeněk Holeksa a Eva Kulovaná, té byla nakonec Fortuna více nakloněna a já jsem zvědav, jak dopadne příští rok v mistrovském turnaji. Nebojácný a hodnotný výkon podali také nejmladší reprezentanti – Anna Bálková, Jan Krejčí a Jarda Bureš, čímž potvrdili nejen svůj talent, ale také opodstatnění tohoto „mezigeneračního“ turnaje.
Turnaj proběhl bez problémů, mladí hráči projevili velký zájem nejen o samotnou hru, ale také o analýzu sehraných partií a také o čerpání nových informací. Velký dík patří zúčastněným velmistrům a mistrům (Vokáč, Plachetka, Dydyško, Lerch, Juřek, Šimáček…), kteří bez nároku na speciální honorář předávali své zkušenosti našim nadějím.

přidal Miroslav Hurta dne 24.07.2004 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009