Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Navara zahajuje s Kramnikem velkou rošádou

"Nejlepší šachista světa Vladimír Kramnik" ztropil pořadatelům letošní ČEZ Chess Trophy menší aprílový žertík, když 1. dubna pustil na světovém žebříčku před sebe Višiho Ananda. Ovšem právě Kramnik sesadil Kasparova v roce 2000 ze šachového trůnu a ukončil tak de facto jeho aktivní kariéru, takže slogan Pražské šachové agentury tak docela nepřehání.

 

Nakonec stav zápasu Navara - Kramnik po úvodních 3 partiích 0-3 hovoří za všechno a Kramnik potvrzuje pověst o své famózní technice. Výsledky sledujte na stránce Pražské šachové společnosti.

    

On-line přenos partií zajišťuje jako obvykle Petr Zálešák, takže máme k dispozici i pár fotografií, jak jistě souhlasíte zdařilých až půvabných.

Než se ve středu zasedlo k první partii (zrovna vidíme fotit pana Modra ze Šachinfa i paní Přibylovou z Československého šachu, tak možná na fotce v těchto časopisech uvidíte i Petra Zálešáka), proběhlo slavnostní zahájení pro zvané spojené s vernisáží kreslených šachových vtipů.

Originální losování zajistil po své exhibici mistr světa v žonglování s hakisakem, jinak bývalý šachista.

Ještě originálnější byl účes šéfa akce Pavla Matochy, který si svého kohouta zvýraznil ohnivým přelivem připomínajícím firemní barvu hlavního sponzora ČEZ reportujícího právě dnes další rekordní čtvrtletní výsledky, takže příští ČEZ Trophy by nemusel být jen snem. Originální je i "materiální" část ČEZ Trophy (ta finanční volně vystavena není) bedlivě hlídaná rozhodčím zápasu Pavlem Votrubou, že by nástěnné šachové svítidlo?

Partie naslepo mezi Markem Vokáčem a Kateřinou Němcovou byla originální v tom, že v ní žačka porazila svého učitele a tahy na šachovnici přenášené on-line na dvě plazmové obrazovky na komentátorské stanoviště Luboše Kaválka prováděl velmistrovskou rukou Vlastimil Hort. Údajně se aktéři nespletli ani jednou.

V pátek má Navara volný den, zatímco Kramnika čeká simultánka. Druhá polovina zápasu proběhne v sobotu a v neděli a bude okořeněna ukázkou z tvorby úřadujícího českého šampióna Vlastimila Babuly a přednáškou Vlastimila Horta o Karlu Opočenském. Vzhledem k bohémské osobnosti "Mistra Opo" a šťavnatému projevu GM Horta, který nepochybně Opočenského vysoce ocení, ale nesmlčí žádnou pikantnost, to může být docela zážitek.

Mezitím si Davídek po divokých taktických zápletkách (a pak, že jsou koncovky nudné...), vybojoval první remízku a v sobotu může opět zvednout hledí, kanár už to nebude.

přidal David Ciprys dne 15.05.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009