Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Stříbrná tečka na MS mládeže

Výborné výsledky českých barev na zářijovém mistrovství Evropy mládeže ještě překonalo dnes skončené mistrovství světa v turistickém ráji Turecké riviéry.

Přehledné výsledky českých hráčů naleznete zde.

Stříbrná medaile pro WIM Kateřinu Němcovou (na snímku z posledního kola povzbuzuje Mary Gomes z Indie, která by jí mohla pomoci ke zlatu vítězstvím nad pozdější mistryní světa Valentinou Guninou z Ruska),

páté místo pro Karolínu Olšarovou, pět dalších hráčů okolo 20. místa se skvělým výsledkem 7 resp. 7,5/11, 14 účastníků z 18 se ziskem 50% a lepším. Takovým výsledkem se nemůže pochlubit žádná z předcházejících výprav.

Všichni úspěšní mají jedno společné - obrovskou podporu rodičů a jasně uspořádaný žebříček zájmů, v němž šachy stojí na 1. místě. Jinak ve světové konkurenci uspět nelze.

Z jihomoravských borců byl jedničkou Lukáš Kuchynka z Hustopečí. Po vlažnějším startu uhrál v posledních 3 kolech kategorie do 16 let 3/3 a vyšvihl se se 7 body na skvělé 27. místo. Podobný osud měla jeho sestra Lucie, která získala 4,5 bodu. Naopak Karolíně Zavadilové po dobrém startu došel dech, od 4. kola nedokázala ani jedinkrát vyhrát. Obě děvčata skončila v početné kategorii do 12 let okolo stého místa.

Přehled výsledků si můžete prohlédnout na webu ŠSČR (v poslední době nebývale aktuálním). Stránky pořadatele této multikulturní megaakce

s 1500 hráči a stovkami členů doprovodu si otevřete kliknutím na logo v úvodu článku.

Fotogalerie i videozáznamy pořadatelů byly k našim celkem skoupé, pokusíme se k MS vrátit v rozhovoru s rodinou Kuchynkových, kterou v Turecku koučoval sám pan starosta Hustopečí a současně otec obou sourozenců Luboš Kuchynka.

Pokud máte rychlý internet, zkuste si na pořadatelských stránkách pustit souhrnné video (menu VIDEOS) "We are the champions" podbarvené známým hitem skupiny Queen - jako propagace šachu mládeže se pořadatelům docela povedlo.

A když mrknete na video ze závěrečného ceremoniálu (Closing ceremony), uvidíte i poměrně dlouhý záběr na Kateřinu Němcovou na stupních vítězů! (Ona totiž na bronzové příčce skončila domácí reprezentantka Turecka, tak má kategorie D18 výsadní postavení).

Kateřinu vidíme úplně vlevo, uprostřed domácí medailistka zahalená do turecké vlajky a po její levici mistryně světa Valentina Gunina z Ruska.

přidal David Ciprys dne 28.11.2007 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009