Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

ČEZ Chess Trophy 2007 ve fotografii

Přímý přenos partií z nejdůležitější šachové události končícího léta - zápasů ČEZ Chess Trophy - zajišťuje "náš člověk v Praze" Petr Zálešák, tak můžeme nabídnout i několik čerstvých fotografií.

Jejich autor to ale nemá nikterak snadné - hotelové internetové spojení mu včera neumožnilo přístup na ftp a tak si musel ve vypjatých časových tísních vypomáhat ručně. Na obrazovkách uživatelů pak naráz přeskočilo i 5 tahů současně, takže nejspíš povytahovali obočí - "Páni, ti to tedy musí mydlit..."

Sympatické je, že Navara se Shortem hráli obě úvodní remízy až do holých králů - žádná ulejvárna, ať se diváci baví. Přímý přenos můžete sledovat i dnes od 16,00. Stačí kliknout na logo akce. Další informace naleznete na webu pořadatele.

A teď už přikročme k představení protagonistů - nejprve David Navara, po dvou bojovných remízách připravil nečekaným přepadem na královském křídle soupeře nejprve o dámu a po chvilce i o krále.

Nyní Davidův soupeř - Nigel Short, účastník zápasu o titul mistra světa v roce 1993 s Kasparovem.

Jana Jacková to má těžké, ale bojuje, v závěrech partií hlavně s nedostatkem času. Proti Janě sedí Jan Timman - rovněž účastník zápasu o titul mistra světa ve stejném roce jako Short 1993, na rozdíl od Shorta hrál však s Karpovem.

Hlavní hvězda čtvrtečního programu David Navara se jako obvykle nesměle usmívá, to komentátor Lubomír Kaválek a rozhodčí Pavel Votruba dobrou náladu nijak neskrývají.

A ještě jednou polyglot mezi českými mezinárodními rozhodčími Pavel Votruba se vzácným hostem Nigelem Shortem.

přidal David Ciprys dne 31.08.2007 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009