Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Krajským přeborníkem Smištík nebo Nehybka

Milan Smištík z Byda Zakřany nebo Jiří Nehybka z Orla Ořechov - jeden z této dvojice se stane vítězem letošního FIDE Openu Duras a současně i jihomoravským přeborníkem. Před pětičlennou skupinou pronásledovatelů (Kratochvíl M., Skácelík, Mészáros, Pokorný, Jurka) mají bodový náskok a los je svedl v závěrečném kole spolu na první šachovnici. Nehybka má bílé, měl by přitlačit (Smištík má lepší buchholz), ale jeho soupeř na Durasu už minimálně 2 roky neprohrál jedinou partii...

Oba jmenovaní borci mají letos formu i odhodlání - v sobotním kole byli na prvních dvou deskách přísnými examinátory,

zatímco na dalších dvou to byl samý úsměv a záhy po zahájení kola už šachovnice zely prázdnotou.

Mezi ženami už má titul prakticky v kapse Radka Slepánková z Vyškova po vítězství nad kuřimským Pavlem Krupicou. Zcela překvapivě se hned za ní drží mladičká Barbora Kolomazníková ze Zlína,

která dokázala udržet na uzdě Josefa Spodného. Vedle ní Stanislav Staněk s překvapivou rychlostí přehrál pevného Jiřího Majera a alespoň částečně tak kompenzoval ostudnou prohru remízové věžovky z minulého kola.

O titul krále seniorů se ve vzájemné partii utkají už jmenovaný Josef Spodný z ŠK 64 Brno s Miloslavem Němcem z Poštorné (vlevo, vedle něj Jiří Hodovský ze Zlína).

Na tituly juniorských a dorosteneckých přeborníků mají šanci Milan Kratochvíl, Tomáš Mudra a Lukáš Kuchynka, byť poslední dva už spíše jen teoretickou.

Jak je ze snímku patrné, hrálo se v náhradních prostorách bývalé Šachové kavárny, protože Kongresový sál byl pronajat lukrativnější akci. Národní open se tak musel přesunout do nového šachového království v bývalém Kasinu,

z něhož tu zbyly červené koberce, zrcadla a honosné závěsy, ovšem absence denního světla je poměrně nepříjemná. Prakticky jistým vítězem této soutěže je Jiří Herec po rychlé výhře s Janem Slepánkem.

Ve velmistrovském turnaji Tespo Engineering 2007 byla největší pozornost upřena k partii Jana Bernáška. Se srbským FM Radovanovičem hráli dlouho, ale nakonec důležitou výhrou Honza splnil normu velmistra, kterou může ještě potvrdit v nedělní partii s IM JJ.

V mistrovském turnaji DS Brno 2007 se hrálo jako o život. Kromě rychlé výhry Evy Kulované, která tím splnila normu velmistryně (blíže se o tom můžete dočíst v krátkém rozhovoru s touto nadějí našeho ženského šachu), se všechny ostatní partie hrály ještě po skončení sousedního FIDE Openu a žádná neskončila remízou! Neslavné formy IM Jana Sosny využil Bronislav Vymazal a vítězstvím si udržel šanci na normu mezinárodního mistra. Výhrou by na ni dosáhla dokonce i Eva Kulovaná. Menším šokem je 3. místo Jakuba Roubalíka, který s Norem Andersenem završil vítězný hattrick.

Ve druhém turnaji Reda Brno 2007 nedovolil přísný IM Pavel Čech (vpravo)

bojovat o mezinárodní normu ani Davidu Holemářovi a kolo před koncem se stal celkovým vítězem. 

Doprovodné festivalové akce letos netáhly. O sobotní simultánce se pravděpodobně ještě dočtete v záznamu Jana Kalendovského, výsledky bleskového memoriálu Václava Felixe si můžete prohlédnout zde.

Veškeré informace o festivalu naleznete na stránkách ŠK Duras Brno.

Výsledky FIDE openu najdete zde.

Výsledky národního openu najdete zde.

Výsledky velmistrovského turnaje TESPO ENGINEERING najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje DS Brno 2007 najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje REDA Brno 2007 najdete zde

přidal David Ciprys dne 08.07.2007 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009