Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Pikantní kuřecí steak Petružálek

Tuto specialitu šéfkuchaře Kavárny Evropa v Pardubicích si z jídelního lístku vybralo nejvíce členů STK, předsedů krajských STK a vedoucích soutěží na dnešním rozšířeném zasedání STK ŠSČR. Pěkně si vychutnat šéfa Czech Tour, to se nepodaří každý den.

Kromě jídla a otírání potoků potu v nezvykle parném květnovém dni měla STK na programu schválení rozpisu soutěží družstev na příští rok a řadu dalších bodů, které rozhodně nebyly ještě vyčerpány, když se po páté začali vytrácet členové širší STK a po sedmé i poslední mohykáni z užší sestavy.

Nejdříve byl schválen termínový kalendář a rozdělení družstev do skupin 1. a 2. ligy. Oproti termínům uvedeným v článku z minulého týdne nedošlo k žádným změnám. Losovací schůze by měly proběhnout v sobotu 15.9. resp. v neděli 16.9. pro 2. ligu E.

V sestavách ligových soutěží došlo jen k minimálním změnám. Po revizi dojezdových vzdáleností byl Ořechov přesunut ze skupiny E do D výměnou za Lokomotivu Brno (na tu padl los ze 3 brněnských zástupců) a Neratovice byly přesunuty ze skupiny B do C výměnou za jeden pražský tým.

Největší souboj se rozpoutal o to, kdo z dvojice Olomouc - Holešov zůstane ve skupině E a kdo navštíví silnější a a dojezdově dražší skupinu F. Trojice expertů Lukáš Jandourek, Ondřej Vinklárek a Petr Buchníček

se nad mapou tak rozhorlila, že se musela uklidňovat hrou člověče nezlob se. "Ty Neratovice jasně patří sem do C!", ukazuje Petr Buchníček,

"Nesmysl, Neratovice byly odjakživa v B!", oponuje Lukáš Jandourek a vzápětí přemísťuje figurku zpět na původní místo. Václav Klain jen němě zírá.

Nakonec musel zaúřadovat sám předseda Pavel Chrz,

protože jinak by do svých domečků nedojely do večera nejen figurky, ale ani účastníci schůze. Neratovicím přemístění zase tak nevadí, zato Holešov se do efka asi moc netěší. Ovšem po křížovém přepočítání všech možných kombinací vzdáleností vyšla tato varianta přece jen o něco lépe, než kdyby na sever Moravy musela Olomouc.

Snad už definitivní rozdělení družstev najdete zde.

K dalšímu už jen stručně. Nový Statut vedoucích soutěží daleko přesněji vymezil jejich povinnosti a měl by dát družstům lepší komfort ve zpravodajích i partiových bulletinech. Za to si ovšem i lehce připlatí, startovné bylo zvýšeno na maximální hranici dle Ekonomické směrnice. Prodraží se i neobsazené šachovnice, hned za první prohřešek (a za každý další) to bude 300Kč.

Novinkou je vyškrtnutí hráčů ze soupisky, pokud nemají splněny všechny náležitosti (zatím se jim jen pozastavovala činnost), naopak neprošel požadavek na zákaz nominace hrajících rozhodčích ve 2. lize.

Nový přístup bude uplatňován k započítání soutěží na FIDE Elo. Z důvodu vyžadování dvojí platby ze strany FIDE se budou soutěže posílat k zápočtu až po jejich skončení. Celá příští sezóna se tedy odehraje s FIDE Elo k 1.10.2007.

Po 10 letech rezignoval na svou funkci ředitel extraligy Jaroslav Fuksík. Zatím není nic jasné, ale záměrem STK je, aby po technické stránce (zpravodaje, partie) vedl extraligu někdo z nejkvalitnějších vedoucích soutěží (pravděpodobně Martin Šmajzr) a po "obchodní stránce" někdo z extraligového nebo mediálního prostředí. Jeho úkolem by mělo být rozhýbat stagnující prezentaci extraligových bojů směrem dovnitř (kvalitní a pokud možno interaktivní webová stránka)  i ven (zprávy pro tisk, televizi apod.) a pokusit se udělat z výkladní skříně našeho šachu obchodně zajímavý artikl. Svaz i oddíly by to potřebovaly jako sůl. Je dost pravděpodobné, že už letošní extraliga vyvrcholí závěrečným play-off.

Závěrem se nekonečně probíraly jednotlivé varianty nového modelu finále a polofinále MČR dorostu a juniorů, aby se úplně nakonec horkem znavená STK odhodlala ke dvěma takřka revolučním činům. Navrhla VV ŠSČR, aby umožnil krajským svazům povolit ve svých soutěžích i jiné hodnocení soutěží družstev než 3-1-0 a zahájit diskusi k možnému uvolnění zákazu hraní na více než dvou soupiskách.

přidal David Ciprys dne 27.05.2007 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009