Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachová dovolená a prázdniny s organizátory táborů z jižní Moravy

Dvacet let již jezdí stovky šachistů a jejich přátelé na dovolenou nebo prázdninové pobyty s šachovým programem. Také letos pořadatelé z Bučovic, Tetčic a Brna připravují ve vzájemné spolupráci mnohdy již tradiční tábory pro děti, mládež i dospělé zájemce. Za příznivou cenu se vždy snaží zajistit všechny základní služby pro bezstarostnou, spokojenou dovolenou - ubytování, stravu, program, společnou dopravu i pojištění. A důkazem, že se jim to daří, je spokojenost převážné většiny klientů, kteří se na tyto akce rádi i opakovaně vrací.

Sezóna začíná poslední červnový týden ve Vysokých Tatrách. Škola v přírodě Tatranská Lesná přímo pod Lomnickým štítem je přímo ideálním východiskem na turistické vycházky i vysokohorské túry. Také návrat bývá bez starostí, protože přímo pod ubytovnou je zastávka tatranské železnice ze Smokovce do Lomnice. Čtyř- až šestilůžkové pokoje jsou ideální pro rodiny nebo skupinky přátel. Po snídani se vyráží do hor s obědovým balíčkem a po výletu vítá vyhladovělé turisty řádná teplá večeře. Každý večer nebo v případě špatného počasí i přes den se hrají přátelské partie, turnaje v rapidu nebo bleskovkách podle výkonnostního složení rekreantů a jejich zájmu. Navíc šachisté z nedalekého Liptovského Mikuláše zde budou mít ve stejný termín své soustředění talentované mládeže. Všechna místa šestého tatranského pobytu byla již v polovině února obsazena.

Jubilejní 10. ročník pobytu v Itálii u městečka  Caorle  má znovu dva turnusy: 29.6.-8.7. a 6.7.-15.7. Pohodový osmidenní pobyt pod stany přímo u moře na pláži s kompletním zabezpečením a s odjezdem autobusu z Prahy, Jihlavy a Brna. Kvalitní kempink Falconera nabízí slušné hygienické zázemí.  Ke koupání a slunění, výletům na kole,  je možné si přes největší, polední vedra a po večerech  každý den také zahrát přátelské nebo turnajové partie. V okolí je řada historických památek, zajímavá přírodní rezervace v laguně řeky, lodí nebo autobusem se vyplatí zajet do Benátek. Táborová kuchyně nabízí 3x denně většinou naše klasická jídla a po celý den zabezpečuje také nápoje. Ve vybaveném stanu pro 4 až 5 osob je navíc možné si cokoliv z vlastních surovin ohřát nebo uvařit. Děti bez rodičů mají zajištění pedagogický dohled, program i zkušenou zdravotnici. Na první turnus navíc stačí pouhé tři dny dovolené! Z osmdesáti míst v obou turnusech je dnes obsazena polovina.

Souběžně s pobytem v Itálii začíná na Dlouhé řece v Buchlovicích na Uherskohradišťsku další čtrnáctidenní tábor, vedený mezinárodním mistrem Richardem Bolkem. Tábor navazuje na tradici obdobných akcí v Dolním Bušínově, na Bartáku a v Středoletí a bude zde působit celá řada tradičních spolupracovníků od mezinárodního mistra Pavla Šimáčka až po velmistra Marka Vokáče a další.

Historie všech šachových pobytů začíná v roce 1986 ve stanovém táboře TJ Bučovice u vesničky  Vřesovice  nedaleko města Kyjov. Zde se i letos dvacítka pořadatelů sejde na konci prázdnin a pro 60 mladých šachistů bude zajišťovat kompletní čtrnáctidenní servis s bohatým šachovým i rekreačním programem. V termínu od 11. do 25. srpna na mladé talenty čekají turnaje o výk. třídy i na elo listinu ČR se zápisem partií, jejich rozbory, simultánky, lekce se zkušenými trenéry. Tábor a nejbližší okolí nabízí spoustu příležitostí na sportování, turistiku. Leží totiž v těsné blízkosti rybníka, kde se dá nejen koupat, ale i jezdit na lodičkách a také u lesa, kde probíhá spousta zajímavých soutěží a her. Zřícenina Cimburka, hrad Buchlov nebo zámek Buchlovice v dosahu pěšího výletu se nabízí k zajímavým výletům do historie. Dosud nabízí 45 volných míst pro děti do 15 let.

Informace o všech těchto akcích a úplné propozice najdete na webových stránkách cestovní kanceláře www.tiptour.oktip.cz kde jsou uveřejněny úplné podmínky v italském kempu (včetně výhod pobytu ve stanu, schéma stanu a tak podobně) a na stránkách pořadatelů  www.sachybucovice.euweb.cz  a www.tenzor.cz/SKLokoBrno, kde je navíc přehled o celé dvaadvacetileté historii šachových táborů i s výsledky turnajů a fotografiemi.

přidal Miroslav Hurta dne 02.03.2007 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009