Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachové soustředění Brankovice

Po zdařilém soustředění v Olomouci uspořádala den před velkým žákovským turnajem v Brankovicích  Brněnská šachová škola a Lokomotiva Brno v Brankovicích další šachové soustředění - tentokrát určené začátečníkům a dětem v šachu mírně pokročilým. Soustředění, které se díky pochopení ředitele místní základní školy (a současně šachového nadšence) Jaroslava Hejného koná v prostorách školní budovy, se zúčastnilo 14 dětí z Lokomotivy Brno a KME Kuřim. Účastníci byli rozděleni do čtyř tréninkových skupin, které vedli Vladimíra Nováková, Jaroslav Hejný ml., Karel Kratochvíl a Miroslav Hurta. Velká část programu však byla naplněna i nešachovými aktivitami - děti navštívily místní školní bazén, ve školní tělocvičně si zahrály fotbálek a zdařilý den byl zakončen osmdesátiminutovou soutěží v nejrozličnějších disciplínách (ty sestávaly od ryze sportovních záležitostí přes řešení šachových diagramů až po odhad času a postřehové úkoly). Výkony se bodovaly a na závěr byli vyhodnoceni nejlepší. Jak však bylo konstatováno, vyhrál nakonec žádný, protože mezi čtrnácti dětmi každý vynikl alespoň v jedné disciplíně. V sobotu ráno se pak brněnská výprava vystěhovala ze školy a odkráčela do nedalekého kulturního domu na velký žákovský turnaj.

Záměru soustředění (nesuplovat pravidelnou šachovou přípravu, ale spíše procvičit a prohloubit dosavadní získané znalosti - vždyť ve skupinách po čtyřech až pěti účastnících bylo možno se individuálně věnovat každému - a doprovodnými sportovními soutěžemi a hrami přispět k utužení dětského kolektivu a k prohloubení zájmu o šachovou hru) bylo vrchovatě dosaženo. Nelze jinak než podobné aktivity vřele doporučit i dalším mládežnickým oddílům našeho kraje.  

 

přidal Miroslav Hurta dne 25.11.2006 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009