Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Konference JmŠS proběhla úspěšně

V pondělí 12.1.2004 po menším bloudění v útrobách brněnského zábavního komplexu BOBY se po půl páté odpolední úspěšně sešlo 19 z 21 oprávněných delegátů na výroční konferenci Jihomoravského šachového svazu. Přítomno bylo 5 dalších hostů.
V úvodní zprávě o činnosti akcentoval předseda JmŠS především plynulý přechod na novou strukturu soutěží. Speciální poděkování si vysloužili pořadatelé loňských krajských přeborů v Brně, Dolních Kounicích a Boskovicích a pořadatelé Znojemské královny. Velkou pozornost věnoval předseda prezentaci soutěží v místních a regionálních médiích. Samozřejmostí by se měl stát pravidelný výsledkový servis zasílaný do okresních novin, byť ani zdaleka nelze očekávat uveřejnění všech zasílaných zpráv. Předseda Komise mládeže ve své zprávě oznámil vytvoření Sportovního centra mládeže při oddílu Lokomotiva Brno a pochválil aktivní práci s dětmi v Brankovicích a Poštorné a pořadatelskou a zpravodajskou aktivitu Komise mládeže na Hodonínsku. Kritiku si naopak vysloužila špatná vzájemná komunikace jinak úspěšných mládežnických činovníků na Vyškovsku a nízké zapojení mládeže do "vážných" soutěží se zapisováním, zejména u nejmladších věkových kategorií. Předseda STK vyhlásil výsledky konkurzů na pořadatele soutěží, pochválil pořadatele krajských soutěží a vyhlásil odhodlání postupovat striktně podle rozpisu soutěží proti družstvům, která si dávají na čas s přihláškami do soutěží družstev.
Stejně jako loni dostali zástupci všech 7 okresních šachových svazů prostor k prezentaci své činnosti a svých zkušeností. Brno-město se může pyšnit především svou mimořádnou členskou základnou (481 aktivních členů, 13 oddílů) a zdá se, že po letech výkonnostní stagnace by se opět mohlo dostat na republikové výsluní i v soutěžích družstev. Pro Brno-venkov je charakteristický vysoký počet silných turnajů v rapidu a blesku, který nemá v jiných okresech obdobu. Na Blanensku umějí přilákat do podobných turnajů okresní úrovně celou řadu místních výkonnostních hráčů, kteří v řadě okolních okresů sehrají ročně jen několik partií v soutěžích družstev. Na Břeclavsku jsou hrdí na rekordní účast v okresních přeborech škol (170 hráčů v roce 2003) a věří v rozmach šachu na školách. Hodonínsko utrpělo velkou funkcionářskou ztrátu odchodem pana Křížka a pana Švancera, ale pořád zůstává druhým nejpočetnějším okresem s řadou významných šachových akcí (turnaj Sudoměřice, soustředění Litner aj.). V nejnovější době se velmi zvýšila aktivita ambiciózního oddílu v Prušánkách. Vyškovsku kralují úspěchy extraligového mládežnického oddílu z Brankovic a oblíbené turnaje, tábory a výlety Klubu šachistů Bučovice. Na Znojemsku je šachový život soustředěn hlavně v metropoli Znojmě. "Rodinným stříbrem" je Znojemská královna. Přes nejnižší počet aktivně registrovaných hráčů je Znojmo po Brně druhým nejúspěšnějším okresem v soutěžích družstev, k čemuž nepochybně přispívají pravidelné víkendové i letní turnaje a v poslední době i šachový festival, který v letošním roce bude největší šachovou akcí na jižní Moravě.
Poměrně snadno probíhalo projednání zprávy o hospodaření a návrhu rozpočtu na rok 2004. Po drobném intermezzu spočívajícím v pátrání po tom, zda v době zániku MŠS přišly nebo nepřišly OŠS o jednu roční dotaci na činnost, byla celková částka pro rok 2004 zvýšena z 21,000Kč na 28,000Kč s tím, že peníze budou odeslány ještě do konce ledna.
Po vyčerpání časového limitu, všech jednacích bodů i řady účastníků se Konference rozešla o 9 hodině večerní. Kompletní sbírku materiálů ke Konferenci včetně Zápisu a Usnesení lze nalézt v archívu v sekci Výkonný výbor.

přidal David Ciprys dne 17.01.2004 | sekce: Výkonný výbor


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009