Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Po 5. kole Open Duras má Smištík stále 100%.

V 5. kole FIDE Openu vítězili na prvních 4 šachovnicích papíroví favorité, ale zejména Tomáš Mudra a Lukáš Kuchynka mohou oprávněně žehrat, jakou to zahodili šanci posunout se do vedoucí skupinky turnaje. Většina dalších partií končila remízou, ale řada z nich se blicala ještě dlouho potom, co oběma hráčům zbývalo posledních několik minut (nebo i sekund).

Anna Bálková udržela cennou remízu v koncovce nestejných střelců proti Davidu Holemářovi, Karel Kratochvíl docílil ještě cennější výhry nad Jiřím Nehybkou a oba tak vedou své kategorie žen a juniorů. Celkové vedení neotřesitelně s bodovým náskokem třímá Milan Smištík, který vyhrál se 3. nasazeným Georgem Grossem z Německa. Dnes ho čeká 2. nasazený Grzegorz Protaziuk z Polska.

V národní Openu B to bílí nandali černým 10,5:1,5. Jaromír Novák z Lokomotivy Brno porazil jednoho z favoritů Josefa Dirgase a stále je v čele s půlbodovým náskokem.

Ve velmistrovském turnaji na sebe narazili 2 hráči se zcela odlišným osudem - Lukáš Černoušek, který dosud neremízoval ani jedinou partii a Radek Kalod, který naopak jiný výsledek než remízu zatím nepoznal. Bojovnost slavila úspěch a Radek už má první jiný výsledek než půlku. Bohužel to není jednička. Čelo se pomalu srovnává, na Jacka Stopu se dotáhl Alexander Mista.

V mistrovském turnaji Reda Brno jede jako buldozer Polák IM Marcin Szymansky, už má neuvěřitelných 6,5/7. Za ním se neméně dobře drží Pavel Čech (5,5). Ve druhém mistrovském turnaji DS Brno je prozatím obdobným suverénem zlínský IM Jan Sosna. Domácí Neklan Vyskočil udržel remízu v souboji s prvním nasazeným IM Krzysztofem Jakubowskim a stále si drží skvělé 3. místo.

Pro maximální přesnost krátké doplnění minulého článku z pera Neklana Vyskočila:

"S izraelskou rodinou Poratových jsem měl tutu čest absolvovat velmi silný open v maďarském Balatonlelle, krátce před Durasem. Při 69 účastnících bylo 8 GM, 10 IM (jednička maďarská legenda Gyula Sax!), já s Elem 2307 až 24 nasazený. U nás jsou silnější jen Pardubice (pochopitelně), ale dál nic.

Otec Porat je velmi sympatický pán, který maximálně podporuje své ovečky. Několikrát jsem s ním mluvil, jeho dcera Maya hrála v Maďarsku velmi dobře a při jejím ratingu uhrála nádherných 50%. Ido Porat uhrál v Maďarsku ve vedlejším IM turnaji v pohodě normu IM a dobře se drží i v GM turnaji na Durasu. David Porat včera obral Szymanského o první půlku. K výpravě patří ještě Tamir Nabaty, který hraje ve skupině se mnou.

Co se týká skupinových turnajů, "moje" skupina je těžší (2292, druhá 2268), protože jsem měl přání si uhrát co možná největší počet bodů před tím, než vyjde nové Elo k 1.7. (mám 2353, pro tento turnaj ale ještě 2307). Navíc v ní startují hráči Petr Červený (k 1.7. 2323, mimochodem vítěz turnaje v Ústí nad Orlicí, kde splnil IM normu a nebýt toho, že Sergejev dostane titul GM až v srpnu, uhrál by i normu GM!) a Nabaty (k 1.7. 2256).

Jinak normy už nepotřebuji, potřebné tři mám uhrané. Jedinou podmínku pro udělení titulu IM je ještě dohrát Elo do 2400. Proto hraju uzavřený a ne open. Tolik na vysvětlenou."


Neklanovi se za přehlédnutí 3 splněných norem IM omlouváme a přejeme, ať potřebných 2400 uhraje nejlépe už v tomto turnaji.

Další kolo začíná dnes v 15,30 hodin. Výsledky, průběžné pořadí a rozlosování lze aktuálně sledovat na stránkách ŠK Duras.

přidal David Ciprys dne 06.07.2006 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009