Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Bojovné 3. kolo na Durasu, Holemář prohrál s Ponížilem

Ve 3. kole Openu Duras do sebe (a do hodin, hraje se rychlým tempem 90minut + 30sekund na tah) bušili soupeři jako o život. Kromě rychlé remízy na 8. šachovnici (Miroslav Veselý – Josef Spodný) se hrálo všude tvrdě na výhru. Ze všech nejdříve to pocítil Karel Kratochvíl (s hlavou v dlaních), který znechuceně odešel od šachovnice s Francouzem Forthofferem dříve, než to na sousední osmičce stačili dát za plichtu, a to je co říct. Zato Kratochvílův hlavní soupeř v juniorské kategorii Tomáš Mudra (na předchozím snímku vpravo) si s klidem sobě vlastním poradil černými s Petrem Skácelíkem a pořád se drží v čelní 100% skupině.

O čistý štít už přišel jeden z favoritů na jihomoravského šampióna David Holemář. Jeho soupeři, zlínskému Cyrilu Ponížilovi, zřejmě občerstvení přišlo vhod a se svou nápaditou a neortodoxní hrou (ovšem trochu nevypočitatelnými výsledky) může zatopit i ostatním favoritům. Přes svých 15 let je Cyril dvojnásobným extraligovým hráčem. Kromě 1. šachovnice v dorostenecké extralize letos hájil i poslední šachovnici v extralize dospělých (3/6) a v obou soutěžích si pověsil na krk bronzovou medaili. Jinak je to úřadující mistr ČR do 16 let.

Nezaváhal vedoucí hráč turnaje Milan Smištík.
Zaujala remíza vytíženého ředitele turnaje Bronislava Chmelíčka se 4. nasazenou Joannou Worek (sebrat pěšce a nabídnout remis – tomu přece nemůže soupeř odolat), pěkný pohled byl na souboj Šárky Valešové a Anny Bálkové.

V národním turnaji došlo na největšího uchazeče o první cenu – Stanislava Staňka, který prohrál bílými s ostravským Aloisem Peříkem.

Ve velmistrovském turnaji Tespo engineering si vedení drží mladý Polák Jacek Stopa, zatímco brněnský velmistr Radek Kalod proslulý svou bojovností půlí a půlí…

V mistrovském turnaji Reda Brno je suverénem další Polák IM Marcin Szymansky. Vyhrál i v 5. kole a jeho 100% výsledek je impozantní. Ve druhém mistrovském turnaji DS Brno vedou IM Krzysztof Jakubowski a Jan Sosna (oba 4,5). Krok s nimi se 4 body stále drží domácí Neklan Vyskočil po cenné výhře s pražským IM Pavlem Vávrou.

Další kolo začíná dnes v 15,30 hodin. Výsledky, průběžné pořadí a rozlosování lze aktuálně sledovat na stránkách ŠK Duras.

přidal David Ciprys dne 04.07.2006 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009