Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šestnáctý pobyt šachistů v Tatrách

Zverovka. Na týdenní dovolenku v Západních Tatrách připravenou Klubem šachistů Bučovice a Brněnskou šachovou školou přijelo padesát nadšených turistů a mezi nimi i dvacet šachistů. A zaplnili při svém druhém pobytu na Zverovce již všechny pokoje klasické turistické chaty na poľaně s úchvatnými výhledy na hřeben Roháčů.

Hned po příjezdu a ubytování byl rozehrán obvyklý seznamovací turnaj v rapid šachu o mapy a turistické průvodce po nejbližším okolí. Vyhrál jej zkušený šachista  Martin Adamčík (SK Prostějov) se 4,5 body před Šimonem Londinem (SK Prostějov) se 4 b., Ladislavem Vojtěchem (Velká Bíteš) 3,5 b., Stanislavem Páralem (Ořechov) a Petrem Kunčarem (Bučovice) se 3 b.

Partie paní Fajové s Šimonem Londinem

Následující den někteří zvědaví účastníci navštívili už 42. tradiční Podroháčské folklórní slavnosti v blízkém Múzeu oravskej dediny a poznali řemesla, zvyky, jídla i písně zdejšího lidu v minulých stoletích. První nedočkaví turisté ale již vyrazili  na hřeben a prošli si poměrně náročné túry nebo se kvůli bouřkám a dešti vrátili včas do bezpečí chaty. Počasí se zlepšovalo a většina účastníků si prošla nejkrásnější roháčské partie kolem vodopádu  i ples a také úžasné doliny Chočských vrchů - Kvačanskou a Prosieckou.            

Po této aklimatizaci pak přišly na pořad nejnáročnější hřebenové túry v okolí: přes Baníkov, Ostrý Roháč, Plačlivo, ...  Dálkovou hřebenovou túrou zdolal David Krejčí také druhý nejvyšší vrchol celých Západních Tater - Jakubiná.

Rodiny s dětmi navštívily ještě za proměnlivého počasí termální aquapark v blízkých Oravicích a potom zvládly výlet vyhlášenou Juráňovou dolinou do Polska i dost náročný přechod Sivého vrchu.

Za tyto výlety byly děti odměněny také spoustou  borůvek zrajících všude kolem cest. A když je výlety ještě nevyčerpaly, kluci a holky se bavili také na hřišti před chatou a zahráli si ještě fotbálek nebo badminton. Na závěr pobytu se mládež proběhla v poznávací soutěži družstev po naučné stezce o vzniku tatranského lesa spojenou s hledáním pomoci pro zraněného horolezce. Nejmenší soutěžící zdolaly tuto trasu úspěšně se svými rodiči a všichni si po splnění úkolů vybrali sladkou nanukovou odměnu.

Na snímku trojice vítězek závodu v pamětních tričkách: Štěpánka Blažková, Julie Karaová a Aneta Gorčáková

Několikadenní turnaj v rapid šachu vyhráli společně Londin a Páral s 5,5 body, o 3.-5. místo se rozdělili Vilém Faja, Alice Fajová a Ondřej Kilberger (všichni Lokomotiva Brno) se 3 b. Závěrečný bleskový turnaj vyhrál opět Šimon Londin se 4,5 b. před L. Vojtěchem, S. Páralem a V. Fajou se 3 body.

Partie pana Párala s Ondrou Kilbergerem

Organizátoři šestnácti ročníků tatranských pobytů: Tomáš Pokorný, Jan Gorčák, Petr Kunčar  na společném snímku i se zdravotnicí prvního pobytu na Hutách v roce 2002 MUDr. Hanou Karaovou

přidal Jan Gorčák dne 06.09.2017 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009