Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Utajený jihomoravský úspěch v Pardubicích

Tisíce účastníků, desítky turnajů. Sledovat všechny výsledky mamutího pardubického Czech Openu není v lidských silách¸ ale jeden jihomoravský úspěch bychom neměli opomenout: Tomáš Vrzal z Tatranu Poštorná se stal v pořadí pátým mistrem ČR v Raindropchess čili dešťovkách.

Raindropchess spojuje přísně logický šach s náhodou karetních her. Začíná se na prázdné šachovnici. Hráči střídavě obracejí karty a stavějí na ni figurku, která je na kartě zobrazena. Až karty dojdou, hra pokračuje jako klasická šachová partie. Po slušných výsledcích v minulých letech Tomáš letos zahrál skvěle a v posledním kole hrál o zlato s několikanásobným medailistou MČR v dešťovkách a velmistrem klasického šachu Petrem Veličkou. Dešťovky jsou nevyzpytatelné a tak šachový profík tentokrát odešel poražen amatérem. Tomáš získal domácí titul s velkým náskokem, protože za ním skončili ještě dva ruští účastníci Galina Krapivina a Vadim Šiškin.

Tomáš se pomalu stává expertem na exotické formy šachu. S trochou nadhledu bychom ho mohli vyhlásit národním šampionem i v šachové mutaci Polgar Superstar, kde byl letos nejlepším z českých účastníků.

Výsledky najdete zde, odkaz na Czech Open zde, krátké video z roku 2015 zde (Tomáš Vrzal sedí vedle Petra Veličky.

Zleva Tomáš Zelený, Vadim Shishkin, Tomáš Vrzal a Milan Petras.

přidal David Ciprys dne 06.08.2017 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009