Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Jak se přihlásit do soutěží družstev?

Pomalu se blíží doba, kdy je nutno zaslat přihlášky do nové sezóny soutěží družstev (tradiční termín uzávěrky přihlášek do krajských a vyšších soutěží je 20. červenec). Již dávno svůj rozpis soutěží vydal Jihomoravský šachový svaz, nedávno se již objevil rozpis soutěží Mětského šachového svazu Brno (i když zde je uzávěrka přihlášek až koncem srpna). Potud je vše v pořádku. Problém však nastane, pokud se chcete přihlásit do "nadkrajských" soutěží - Extraligy, První a Druhé ligy. Po menším detektivním pátrání (zjišťovali jsme, zda nebyl onen kýžený rozpis už zaslán předsedovi oddílu, či kapitánům družstev uplynulé sezóny; na webu ŠSČR taktéž žádná informace nebyla) byla zjištěna poněkud neuvěřitelná skutečnost, že rozpis vyšších soutěží skutečně ještě vydán nebyl.

STK prý řeší nějakou termínovou kolizi a VV ŠSČR dosud rozpis neschválil. Budiž, sestavit termínovou listinu není skutečně jednoduché, ale proč nebyl vydán aspoň provizorní rozpis s tiskopisem přihlášky, adresou, kam přihlášku zaslat a údaji, jakou částku za startovné uhradit (není to tak jednoduché, částky u startovného se liší, protože oddíly pracující s mládeží mají 50% slevu).

A tak upozorňuji na tuto skutečnost všechny předsedy oddílů, jejichž družstva hrají vyšší soutěže: nemůžete-li se přihlásit, není to vaše vina, zakopaný pes leží v ŠSČR.

Doufám, že při vydání rozpisu bude přihlédnuto k tomu, že se blíží doba dovolených a že leckdy může být pro zodpovědného pracovníka oddílu problém, objeví-li se rozpis třeba až 2. července, do 20. července podmínku podání přihlášky a uhrazení startovního poplatku splnit.

Výkonný výbor ŠSČR na poslední konferenci přišel s návrhem na zvýšení členských příspěvků. Je potřeba se ovšem také podívat na to, jaký servis členské základně poskytuje a jak pracují odborné komise. Ty zřejmě moc nepracují anebo (s výjimkou komise mládeže) přešly zřejmě do ilegality (asi aby je členstvo nelynčovalo?), protože na webu ŠSČR není o jejich činnosti (= zápisy ze schůzí, rozhodování případů apod.) za poslední sezónu prakticky ani zmínky. Samotná STK pracuje v naprostém utajení (poslední zápis na webu ŠSČR je z října 2005) a nebýt občasných článku Davida Cipryse na našem webu, tak ani nevíme, co se tam děje.

Pokud zpožděný rozpis soutěží bude požadovat po klubových funkcionářích, aby vše vyřídili do 14 dnů (přesto, že budou třeba na dovolené) a bude se družstvům opět hrozit pokutami a dalšími sankcemi, napadá mě myšlenka velmi odvážná a určitě nezákonná (protože nejde opřít o platnou legislativu), ale přiznám se, že mně se líbí - udělme pokutu za opožděné vydání rozpisu tentokrát ŠSČR! Ať svaz zaplatí každému družstvu hrajícímu vyšší soutěž 200,- Kč pokuty, za to, že porušil pravidla tím, že není schopen vydat včas termíny a rozpisy soutěží družstev. Vždyť pokud se vynucuje dodržování pravidel na jedné straně, měla by ona pravidla dodržovat i strana druhá.

Miroslav Hurta

přidal Miroslav Hurta dne 29.06.2006 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009