Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Luboš Kuchynka padesátníkem

Dny jdou, měsíce běží a roky letí. Jako by to bylo včera¸ kdy parta kluků vedená ředitelem hustopečského gymnázia na penzi Josefem Tománkem sváděla prestižní souboje s podobnou partou z mikulovského gymnázia přísně koučovanou Miloslavem Němcem a s břeclavskými gymnazisty volně vedenými Jaroslavem Hrabětem.

Že právě hustopečská parta jako jediná přežila a schází se i po pětatřiceti letech ve stejném hustopečském týmu, je především zásluha Luboše Kuchynky.

Osud nadělil Lubošovi dostatek hřiven a on tyto hřivny nezakopal, ale mnohonásobně rozmnožil. Za posledních 20 let udělal pro šachy na jižní Moravě jako málokdo jiný. Z Mostárny Hustopeče (okolní vtipálci i místní borci s heslem "Kdo nepije s námi, pije proti nám", ji občas překřtili na Moštárnu) se stal Thermopol Hustopeče, který v roce 1999 vyhrál jihomoravskou divizi (dnes II. ligu) a postoupil na tři sezóny do I. ligy. V Městském kulturním středisku se hrávaly Poháry Thermopolu za účasti velmistrů a v žákovských soutěžích začínali získávat ostruhy děti Lukáš a Lucie.

To už byl Luboš hustopečským místostarostou a po prvotním odmítnutí ("Fakt nemůžu, já hospodařím s celými Hustopečemi...") i hospodářem a členem VV ŠSČR.

Dorůstající děti začaly vyhrávat přebory republiky a jezdit na mistrovství Evropy i světa, hustopečský oddíl získal nového hlavního sponzora HPM TEC a Luboš se stal po osmi letech místostarostování na dvě volební období starostou. Sedm ročníků Poháru starosty města dobrého vína se stalo legendou, kterou sotva někdo v dohledné době překoná.

Legendární se stalo i uspořádání Olympiády dětí a mládeže v roce 2005. Byl to Luboš, který prosadil zařazení šachu do programu Olympiády i její velkorysý třídenní průběh v sále brněnského Semilasa.

Bylo toho mnohem více, co Luboš svým vlivem prosadil, zařídil nebo zorganizoval. Jeho osobní kontakty s významnými lidmi světa politiky, sportu i kultury se počítají na stovky.

Luboše většinou nevidíme jinak než usměvavého nebo soustředěně zamyšleného. Je to rys jeho povahy, snažit se přijít věcem na kloub a uvádět ty dobré v život i tam, kde by to jiní dávno vzdali.

Uplynulé čtvrtstoletí bylo pro Luboše mimořádně úspěšné. Málokomu se takto podaří skloubit práci, rodinu i koníčky. Popřejme Lubošovi do příští pětadvacítky a snad i padesátky hodně zdraví a ať ho jeho činorodost a odhodlání neustále měnit svůj život a pouštět se do nových projektů nikdy neopustí.

Ve čtvrtek 9. června oslaví Luboš Kuchynka padesátku.

Vše nejlepší, hodně zdraví a hodně vítězných partií i krásných šachových akcí mu jistě budou přát šachisté z celé republiky.

Ze záplavy článků na tomto webu jen tři ukázky:

Pohár starosty města dobrého vína

Šachy a legionáři

Cesta do Indie

přidal David Ciprys dne 07.06.2016 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009