Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Přebor škol okresu Brno-venkov

V úterý 2.prosince proběhlo v nově rekonstruované budově Dělnického domu v Zastávce u Brna Přebor škol okresu Brno-venkov v šachu. Celkový počet zúčastněných družstev (16) nevybočoval z obvyklého průměru, zúčastnily školy pouze z míst, kde vyvíjí činnost nějaký šachový oddíl. Co se výsledků týče, asi i v šachu začneme hovořit o výhodě domácího prostředí, neboť až na nejmladší kategorii se vítězi stala družstva buď přímo ze Zastávky, nebo z jejího nejbližšího okolí.
Kategorie středních škol byla velice vyrovnaná, zúčastněná družstva v celkovém pořadí od sebe dělí pouhý půlbod skóre. Tak napínavou soutěž v této kategorii jsme zde v historii ještě neměli. Vítězem se nakonec stalo Gymnázium Zastávka (20 bodů) před Gymnáziem Ivančice (19,5) a Gymnáziem Židlochovice (19).
V kategorii II.stupeň ZŠ zvítězila ZŠ Rosice (19 bodů) před Gymnáziem Zastávka (16) a ZŠ Zastávka (14,5)
Z hlediska výsledků naprosto nepředpověditelný průběh měl turnaj kategorie I.stupně ZŠ. Favotir soutěže, ZŠ Ořechov, utrpěl hned v prvním kole prohru 1 : 3 od ZŠ Neslovice, které ve vedení v druhém a třetím kole vystřídala do té doby celkem neznámá ZŠ Moutnice. Teprve ve čtvrtém kole favorit soutěže mohl slavit návrat do vedení, které si pak udržel až do konce soutěže a nakonec zvítězil s výraznou převahou. Výsledky: 1.ZŠ Ořechov, 2.ZŠ Neslovice, 3.ZŠ Moutnice.
Turnaj byl velmi dobře připraven ředitelem turnaje Dušanem Lackem, funkci hlavního rozhodčího s přehledem vykonával předseda OŠS Brno-venkov David Hampel.

přidal Miroslav Hurta dne 02.12.2003 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009