Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Vánoční poháry putovaly do Brna a Starého Města

38. ročník Vánočního turnaje dětí do 15 let hraný tradičně jako druhý díl série jihomoravského KP mládeže v rapid šachu přilákal do sálu břeclavského Domu školství 142 hráčů do 15 let.

Výsledky Turnaje talentů - starších žáků najdete zde

Výsledky Turnaje nadějí - mladších žáků najdete zde

Partie z on-line šachovnice najdete zde

Organizační štáb, stejný jako při nedávném okresním kole přeboru škol,

zaskočilo tentokrát několik technických problémů. Tradiční velký vánoční strom byl těsně před akcí odvezen na jinou mládežnickou akci, hned v úvodu zhasla lampa v projektoru a v závěru došly baterky ve foťáku. Časový plán však nebyl narušen a podle tradice se nějaká cena našla pro každého účastníka. 

Po bleskovém zapůjčení nového projektoru potěšilo, že projekce lákala některé více (viz snímek nahoře vpravo) než paření her na mobilech ve vestibulu.

Turnaj talentů - starších žáků od 12 do 15 let měl velkého favorita ve Františkovi Mrkusovi ze Starého Města (rapid Elo 1906). František (dole vpravo) zvládl svou roli na jedničku a ztratil jedinou remízu s Vladislavem Martyniukem (dole vlevo) z Boskovic.

Za ním se zformovala skupina hráčů, z nichž nejméně 10 mohlo pomýšlet na medaile. Stříbro nakonec vybojoval obhájce loňského druhého místa Kryštof Suchánek ze Zlína (dole na pódiu, v popředí pak nejlepší dívka Petra Masáková z Adamova)

před Janem Nekardou ze Starého Města.

Za zmínku stojí 4. místo Davida Baráka z Durasu a 6. místo Michaela Kureše (dolní snímek) z Lokomotivy Brno, kteří by věkově patřili do mladšího turnaje.

Turnaj nadějí - mladších žáků do 11 let vedl od prvního do 6. kola plným bodovým ziskem Vilém Faja z Lokomotivy Brno. V posledním kole však prohrál s oddílovým kolegou a nejvýše nasazeným hráčem Janem Hvozdovičem a o první místo se rázem dělili čtyři borci!

Nejlepším pomocným hodnocením získala stříbro Olga Dvořáková z Adamova.

Třetí skončil Jan Hvozdovič

a nepopulární brambora zbyla na Matěje Tajovského z Kuřimi.

Nejlepší pomocné hodnocení ze všech měl nositel slavného šachového jména Vlastimil Babula. Skončil až pátý, ale vyhrál kategorii do 9 let.

Na závěr fota vítězů. Podle letité tradice se v Břeclavi vyhlašují nejprve vítězové kategorií chlapců i dívek do 15, 13, 11, 9 a 7 let, pak druzí a třetí v pořadí. Obsadit v tomto systému 4. místo je za trest, protože ceny už jsou řádně probrané.

V rámci jižní Moravy pobrali prakticky všechny medaile chlapci a dívky z Lokomotivy, Durasu, Kuřimi a Adamova. Ti své konkurenty doslova převálcovali.

Vítězové kategorií:

Druzí v kategoriích:

Třetí v kategoriích:

přidal David Ciprys dne 25.12.2015 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009