Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Třicáté Vřesovice v sobotu zahájeny!

Další ročník tradičního jihomoravského letního šachového tábora Klubu šachistů TJ Bučovice pro mládež ve Vřesovicích u Kyjova zahájil hlavní vedoucí - plukovník Petr Jeřábek se svým štábem pěti vedoucích přivítáním třiceti mladých šachistů.

Po zabydlení, malé procházce a první večeři byli chlapci a děvčata seznámeni s programem, řádem tábora i motivem celotáborové dobrodružné hry. V noci přišel na tábořiště první osvěžující deštík            po mnoha týdnech sucha.

A hned v neděli ráno vyrazil celý tábor autobusem na výlet do Kyjova na nejstarší český folklóristický festival Slovácký rok. Zblízka mohli obdivovat krásu a funkčnost tradičních krojů celého regionu, výrobky tradičních řemeslníků i přípravu tradiční Jízdy králů z bezprostřední blízkosti.

Letošní „Král“ ze Skoronic se svými pobočníky

Po procházce a prohlídce mnoha stánků s nejrůznějšími krajovými dobrotami a výrobky se po horkém půldni vděčně vrátili z Kyjova do stínu a chládku své základny mezi lesy, v bezprostředním sousedství rybníka. A velká většina táborníků se zde okamžitě vesele bavila, chladila v osvěžující vodě nebo při projížďce na pramici.

Po své první letošní „ běhací“ soutěži týmů se skládáním čísel zasedli šachisté po  večeři a potom hned k „seznamovacímu“ turnaji v rapid šachu. Před večerkou byl znám první vítěz táborového turnaje – Kryštof Suchánek (ŠK Zlín), který získal 4,5 bodu z pěti kol. O další místa, 2.-5. se dělili J. Gorčák (TJ Bučovice), Š. Volák (ZŠ Brno Vedlejší), J. Hvozdovič (Loko Brno) a A. Zelnetius (ŠK Staré Město). Další táboroví vedoucí a pracovníci na mladé, bojovně naladěné šachisty nestačili a skončili až za 10. místem konečného pořadí. Zahrálo si 32 hráčů a hráček, turnaj s přehledem odřídila major Vladimíra Nováková.

Na příští dny je připraven kromě celotáborového turnaje o výkonnostní třídy i start „Hvězdné brány“, poznávací výlety, souboje na táborových sportovištích, koupání a spousta dalších her a soutěží.

Zprávu ze zahajovacího víkendu zasílá  kapitán ve výslužbě Jan Gorčák

přidal Jan Gorčák dne 17.08.2015 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009