Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Devětadvacátá Znojemská královna běží ve Znojmě do soboty

Obdivuhodný 29. ročník mezinárodního turnaje žen a dívek Znojemská královna začal v Louckém klášteře ve Znojmě netradičně už v prvomájový pátek a konči v sobotu krátce po poledni.

Průběžné výsledky Znojemské královny najdete zde

Konečné výsledky Znojemské královničky najdete zde

Výsledky Memoriálu Ing. Jana Turka hraného jako 8. díl série Grand-Prix ČR v rapid šachu a také jako jihomoravský krajský přebor v rapidšachu najdete zde

Přes sváteční prvomájový termín a konkurenci Jundrovského Majálesu i sobotních Ratíškovských šachů se ve všech turnajích znojemského festivalu sešla výborná konkurence. V hlavním turnaji žen si na první šachovnici sedla nezpochybnitelná první dáma českého ženského šachu, velmistryně Olga Sikorová z Třince (jistě ji poznáte na první šachovnici vpravo).

 

Druhou šachovnici obsadila brněnská Jelena Semjonová.

Důvod k širokému úsměvu má Kristýna Novosádová. Na nové "klasické" FIDE listině k 1.5. figuruje mezi Češkami na 3. místě s úctyhodným ratingem 2256.

Další dámou z aktuální české desítky je devátá Olga Juščenko (2209). Dole ji vidíme sedět vlevo a vesele se bavit perfektní češtinou s ostatními hráčkami.

Váženým hostem je i FM Hana Modrová. Škoda, že dnes už bez svého nepřehlédnutelného a nezapomenutelného manžela Břetislava.

Hned první kolo přineslo prestižní souboj dvou nejúspěšnějších brněnských juniorek Terezy Kocí (vpravo) a Nataši Richterové.

V souběžně hraném 8. turnaji série Grand-Prix ČR byl prvním nasazeným druhý hráč celkového pořadí IM Vojtěch Plát

a také svou roli favorita beze zbytku potvrdil.

Porazil mj. IM Vyskočila a FM Šuráně a jedinou remízu pustil v předposledním kole dosavadnímu vedoucímu muži Grand-Prix IM Michalu Konopkovi. S ním si hned ve druhém kole zahrál nestor František Vykydal.

Nepočítáme-li v Brně studujícího ukrajinského muzikanta Kirilla Burdaleva, stal se nejlepším Jihomoravanem mezi muži i juniory nejúspěšnější hráč (9/11 bez prohry) novopečeného extraligového týmu Duras Brno Martin Blahynka na celkovém 6. místě.

Jen o místo za ním skončil jeho spolužák z vítězného celku Gymnázia Kpt. Jaroše na MČR středoškoláků Adam Dvořák. Ten dokonce hrál v posledním kole o medaili na první desce s celkovým vítězem Plátem.

Vzhledem k sobotnímu ratíškovickému turnaji KP mládeže v rapidu je obdivuhodná účast 12 královniček. S velkou výkonnostní převahou zvítězily dvě hlavní favoritky Anna Vavřínková z Lokomotivy Brno a Olga Dvořáková ze Spartaku Adamov.

Duší turnaje zůstávají Josef Lahodný a Anna Adámková,

ovšem ani bez města Znojma, firmy Znovín, která užívá prostory Louckého kláštera, a "pomocného rozhodčího" Jaroslava Benáka odmítajícího platit "výpalné" za licenci FIDE by turnaj asi nefungoval.

Po obligátním úvodním zdržení

se turnaj rozjel hladce a po večerním blicáčku a zítřejším rozdělení medailí budou určitě všichni spokojeni. Znojemská královna zůstává jedním z nejpříjemnějších způsobů jak strávit šachový víkend.

přidal David Ciprys dne 01.05.2015 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009