Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Další šachová dovolenka v Tatrách

Pořadatelé z Klubu šachistů TJ Bučovice pořádali s Brněnskou šachovou školou 13. ročník horského turisticko-šachového pobytu v Tatranské Lesné. Po únorové úpravě termínu a ještě po červnové vynucené výměně obvyklé ubytovny za novou zajímavou chatu Erika pod Slavkovským štítem zůstalo nakonec alespoň třicet přihlášených zájemců. Většinou v dobře sehraných rodinných týmech nebo v osvědčených skupinkách starých přátel... Pouze 3 účastníci byli nováčky.

Cílem výletů byly nejprve nejbližší oblíbené chaty: Rainerova, Hrebienok, Bilíkova a potom i vzdálenější: Zbojnická, Téryho, Popradská, Skalnatá, U Zeleného plesa, na Slezském domě nebo Plesnivec. Tyto přístřešky byly vyhledávané i nutné, protože téměř každý den přicházela dešťová přeháňka nebo i bouřka.

Zasloužená svačina na Hrebienku

Šachový program se zúžil na večerní přátelské partie jednotlivců, simultánku s časovou kontrolou hráče mistrovské třídy Petra Kunčara (TJ Bučovice - Loko Brno)

a velmi zajímavou přednášku mistra skladebního šachu Stanislava Juříčka ze Zbrojovky Vsetín.

Souboj nejzkušenějších šachistů Standy Juříčka a Petra Kunčara

Každý z turistů si musel dopřát alespoň jeden relaxační, odpočinkový den. V bazénu v Lomnici nebo v termálním komplexu ve Vrbově, při sbírání borůvek kolem chaty anebo na výlet po cukrárnách a kavárnách Smokovce nebo Lomnice.

Po aklimatizaci byl alespoň nejzdatnějšími horaly dobyt Jahňací štit (Kunčar, Pokorný, Marek) a Koprový štít (Marek). Ani mladé turistky nezaváhaly (5-8 let) a vyšplhaly s rodiči ke svému novému rekordu - na Zbojnickou chatu (1960 m). Každý si mohl ke svým známým a oblíbeným túrám přidat třeba i nové doliny, např. téměř z Polska, z Javoriny nebo Kotliny.

Nejstarší účastník František Hrbotický zvesela přichází k Zelenému plesu

Tatranská příroda je velmi bohatá, děti s rodiči mohly obdivovat i zástupce horské fauny: několikrát lišku, kamzíky a dokonce zahlédly z bezpečné vzdálenosti i medvěda. Pobyt na chatě Erika byl  pohodlnější, i když o něco dražší než na škole v přírodě v uplynulých letech. Strava byla ale bohatší a pestřejší, každý den nám nabídli výběr ze tří jídel a i s takovými slovenským specialitami jako jsou borůvkové knedlíky, brynzové pirohy nebo halušky. A jako praví táborníci (rodiče s malými dětmi mohli zavzpomínat třeba na Vřesovice před dvaceti, pětadvaceti léty) zakončili pobyt tradičně u ohně s opékáním špekáčků a zpěvem za doprovodu kytary.

přidal Jan Gorčák dne 29.07.2014 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009