Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Jubilejní Šachové loučení 2013 ve Vyškově

Již 30. ročník turnaje v rapid šachu na závěr roku se uskutečnil v Besedním domě ve Vyškově pod  tradičním  názvem Šachové loučení s uplynulým rokem. Turnaje se zúčastnilo celkem 42 hráčů z 11 šachových oddílů jižní Moravy. Stalo se již zvykem, že po 7. kole je vyhlášeno a také odměněno finanční cenou z prostředků OŠS pořadí 3 nejúspěšnějších aktivních hráčů ze šachových oddílů okresu Vyškov.

Speciální cenu, flašku slivovice, věnovanou okresnímu přeborníku jedním šachovým dobrodincem (RH), předala sympatická Jana Hejná vítězi OP Františku Kejíkovi,

druhý skončil Zdeněk Kupčík

a třetí místo obsadil Robert Kudlička.

Letos je to kvalita, komentovali přítomní startovní listinu, účast naší velmistryně

a 10 dvoulitrů to jen potvrzovala. Domácí hráči tak měli možnost změřit svoje síly v devítikolovém klání se silnými námi pozvanými hosty a obstáli celkem dobře. Za předpokládanou vítězkou turnaje velmistryní Evou Kulovanou, ta povolila jen 3 remízy domácím hráčům,

se umístili hráči MKS Vyškov v pořadí stříbrný Fana Kejík a bronzový Zdena Kupčík.

Konečná tabulka po 9. kolech

Prostorný malý sál, dobře zásobený bufet, bezchybný výkon obsluhy PC a stůl plný cen pro každého, to vše vytvořilo předpoklad pro spokojenost a dobrou náladu všech přítomných hráčů, vše je dokumentárně zachyceno v bohaté fotogalerii Vaška Pecha a Staně Vémoly.

Také přítomnost sportovního zpravodaje Deníku a regionální televize navodila úspěšnost pořádané akce.
Turnaj byl také poprvé započten na LOK v rapid šachu.

Trochu nostalgie při pohledu na obrázek cyklostylovaných propozic 1. ročníku Šachového loučení z roku 1984, na dalším obrázku ze šachové kroniky se dozvíme, kdo jej vyhrál. Těm pánům šachistů je o 30 let více!!!

Pohotový článek z turnaje ve vyškovském vydání deníku.cz, regionální TV by měla zveřejnit záznam z turnaje ve středu na http://www.vymik-tv.cz/index.php?akt=3.

přidal Stanislav Vémola dne 02.01.2014 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009