Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na Břeclavsku vítězí ZŠ Charvátská a 2x Gymnázium Břeclav

Rekordní počet 128 hráčů (z nich jen pouhopouhých 5 dívek - že by šachy na školách nebyly pro děvčata?!) na soupiskách 28 týmů břeclavského okresního kola Přeboru škol v šachu je dobrou vizitkou pořadatelů a hlavně učitelů škol jezdících na okresní kola této soutěže pravidelně rok co rok.

Výsledky kategorie středních škol najdete zde

Výsledky kategorie 2. stupeň ZŠ najdete zde

Výsledky kategorie 1. stupeň ZŠ najdete zde

Fotogalerii najdete zde

Každé plus má svoje mínus. Stále stejná sestava zúčastněných škol znamená, že umíme zaujmout účastníky stálé, ale nejsme schopni oslovit nové, kterých je zatím velká většina. Zdánlivě nejlepší situace je u středoškoláků, kde byla zastoupena téměř polovina středních škol a 4 z 5 okresních gymnázií. Hlavní příčinou je však redukce a slučování středních škol v posledních letech. Ze základních škol jich na okresní kolo dorazila méně než pětina. Co je třeba udělat pro zlepšení? Poradit by musel někdo, kdo umí přilákat větší procento škol. Je u nás vůbec někdo takový? Nezbývá než doufat, nikoliv zoufat, že se situace časem změní, pokud možno k lepšímu.

V kategorii 1. stupeň základních škol se v úterý 26. listopadu zaprezentovalo v sále břeclavského Domu školství 7 týmů. Z 30 dětí prozatím nikdo neměl výkonnostní třídu, navíc se hrálo každý s každý s jedním volným kolem a tak se střídaly týmy v čele po každém kole. Až dvě kola před koncem se začala rýsovat trojice aspirantů na medaile ZŠ Kpt. Nálepky Charvátská Nová Ves, ZŠ Drnholec a ZŠ Břeclav Kupkova, které měly mezi sebou několik výrazných individualit. Stoprocentní výsledek uhráli první a třetí hráč Charvátské Matěj Mereda a Vojtěch Rožnovják,

o půl bodu méně druhý hráč Drnholce Lukáš Žídek a o bod méně jeho mladičký kolega na čtyřce František Zugárek.

Vítězný tým ZŠ Kpt. Nálepky Charvátská Nová Ves - od druhého zleva Jakub Bravenec, Matěj Mereda, Martin Merčák a Vojtěch Rožnovják.

Druhá ZŠ Drnholec - František Kadlíček, František Zugárek, Lukáš Žídek a Tomáš Foltán.

Třetí ZŠ Břeclav Kupkova - Patrik Kunc, Jan Kovářík, Martin Pavlačka a Samuel Balšínek

Prostřední kategorie 2. stupeň základních škol byla tradičně nejpočetnější. Z 67 borců měl jen jediný platnou výkonnostní třídu, ale měřeno zkušenostmi z jiných šachových turnajů byli jednoznačnými favority obhájci titulu gymnazisté z Břeclavi příkladně si fandící včetně pana profesora.

Jediným týmem, který měl sílu Břeclaváky stíhat a ohrožovat jejich prvenství, byla překvapivě ZŠ Velké Bílovice. V předposledním kole však Bílovičtí prohráli s Gymnáziem Hustopeče

a o vítězi bylo rozhodnuto. Přes prohru zůstali chlapci z Velkých Bílovic na druhém místě a teprve s notným odstupem následovalo celé hlavní pole vedené Gymnáziem Hustopeče. Rozdíl mezi 3. a 11. však byl minimální. Stoprocentními borci (7/7) této kategorie byli Matěj Ciprys a Jan Pavlačka z vítězného týmu.

Vítězné Gymnázium Břeclav - Matěj Ciprys, Ladislav Tlapák, Ivana Ciprysová a Jan Pavlačka

Druhá ZŠ Velké Bílovice - Filip Křivák, Martin Osička, Matěj Juračka a Jan Macho

Třetí Gymnázium Hustopeče - Pavel Klak, Martin Pleyer, Michal Nemeškal, Jakub Klein a Jakub Mlénský

V nejstarší kategorii středoškoláků vytěžili maximum z široké základny - v kvalifikačním přeboru gymnázia o nominaci do okresního kola se utkalo v celodenním turnaji 39 hráčů - břeclavští gymnazisté. Jejich dvě družstva suverénně obsadila první dvě místa. Hlavními strůjci úspěchu byli Martin Šuťjak, Zdeněk Garčic a František Prinz, kteří vyhráli všechny své partie. Bronzový pohár získali stejně jako v kategorii 2. stupeň ZŠ gymnazisté z Hustopečí.

Vítězné Gymnázium Břeclav - František Prinz, Radim Ciprys, Zdeněk Pardík a Martin Šuťjak

Druhé Gymnázium Břeclav B - Zdeněk Garčic, Štěpán Zima, Daniel Trubač, Tomáš Zháňal a Radek Barabáš

Třetí Gymnázium Hustopeče - Tomáš Bureš, David Poláček, Tuan Do Hoan Bui, Jakub Fridrich a Patrik Bognár

přidal David Ciprys dne 01.01.2014 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009