Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Jihomoravští junioři opět vyrazí dobývat Bratislavu

Čtyři juniorské krajské výpravy z Česka, Slovenska a Maďarska vyrazí v sobotu 5. října už po osmé do Bratislavy bojovat o "Pohár předsedu Bratislavského samosprávneho kraja".

Takto se loni radovali z poháru Středočeši, zatímco mladí Jihomoravané se po nepovedeném posledním kole museli spokojit s bronzovou příčkou, která však tehdy při neúčasti Maďarů znamenala nelichotivé první místo z druhé strany.

Tentokrát (doufejme) bude situace jiná a reprezentační tým se dvěma protřelými ligovými borci (Martin Blahynka, Adam Dvořák), dvěma rvavými mladíčky úspěšnými v loňském KP I. (Radek Zeman, Daniel Daněk) a dvěma nadějnými děvčaty (Daniela Dumková, Tereza Kocí) se popere o vítězství.

Soupisky týmů s uvedením FIDE rapid Ela, na které se bude čtyřutkání započítávat, najdete zde. Hraje se tradičně v Domě športu na Pasienkoch, hned vedle fotbalového stadionu Interu.

Teď zde však hrává jeho někdejší rival Slovan, když nedaleké Tehelné pole bylo srovnáno se zemí a má zde stát nový národní stadion. Tehelné pole je tak trochu kultovní i pro šachisty. V listopadu 1990 zde v přátelském utkání Československo - Norsko skóroval do československé sítě norský útočník Simen Agdestein, několik let před tím juniorský vicemistr světa v šachu a několik let poté trenér Magnuse Carlsena - neuvěřitelná kariéra!

Bratislavský pohár má specifickou atmosféru a vyměňování vlaječek a drobných pozorností patří ke koloritu každého kola. Hráči se zpravidla velmi dobře znají

a tak je atmosféra skvělá, byť ve finiši zápasů vždy neuvěřitelně napjatá.

K pohodě významně přispívají i pozorní pořadatelé zajišťující zdarma občerstvení, oběd a balíčky na cestu.

I když se nám loni příliš nedařilo, byl to skvělý šachový výlet a kromě šachistů jsme cestou do hrací místnosti potkali třeba i tohle:

"To je macek!", ujelo řidiči výpravy a hned se v duchu pleskl přes ústa. Součástí výpravy byl totiž žáček Lukáš Macek z Vacenovic a dokonce i jeho tatínek Martin.

Faux pass však prošlo bez následků a pan Macek se naopak odměnil pěknou a hlavně aktuální reportáží na stránkách Kvasaco Vacenovice.

Tak příští sobotu držme palce!

přidal David Ciprys dne 25.09.2013 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009