Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Druhé úterý pro Lokomotivu Brno

Pětatřicet dětí přivítali v úterý 9. dubna v klubovně Lokomotivy Brno na dalším dílu nekonečného seriálu náborového žákovského turnaje „druhé úterý“. V A turnaji   pokročilých zpočátku všem zle zatápěl teprve osmiletý Matěj Tajovský z Kuřimi. V prvním kole porazil vítězku nedávného Memoriálu Jana Krejčího v Rajhradě Terezu Koci, a když v druhém kole dosáhl totálně vyhrané pozice s nasazenou jedničkou Filipem Krajíček, nechal se nestor kuřimského šachu a současně vůdce početné kuřimské výpravy na turnaji Jirka Majer slyšet, že přišel okamžik, kdy Kuřim přenechá brněnské Lokomotivě vítězství v B turnaji a sama se spokojí s prvenstvím v áčku. Snad že se nemá chválit den před večerem, či snad tímto tvrzením urazil bohyni Caissu, Matěj nedotáhl vyhranou pozici do konce, když spadl na čas. A protože prohra v pětikolovém švýcaru zpravidla znamená konec nadějím na prvenství, bylo z toho „jen“ třetí místo. I tak však výkon Matěje zanechal velmi dobrý dojem, navíc je to první hráč ročníku 2004, který se zapsal do celkového přehledu medailistů. Protože však i Filip Krajíček v následujícím kole prohrál s Michalem Žitným, musel se spokojit s druhým místem, zatímco jeho přemožitel se mohl radovat z místa prvního.

 

Předpověď Jirky Majera se splnila alespoň v B turnaji začátečníků a hráčů bez výkonnostní třídy – zde vyhrál zástupce Lokomotivy Brno Michal Ivanov.

 

Turnaj měl jako obvykle bezproblémový průběh, a i když tentokrát i v B turnaji se našly dvojice, které hrály až do naprostého vyčerpání přiděleného časového limitu, podařilo se zakončit o čtvrthodinu dříve, než stanovily propozice.

přidal Miroslav Hurta dne 13.04.2013 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009