Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Naše mládež o Velikonocích

Velikonoce jsou již asi neodmyslitelně v našem šachovém světě spojeny s frýdecko-místeckým Turnajem šachových nadějí, jehož 34. ročníku se společně s turnajem pro dospělé a vyspělejší žáky Pobeskydí zúčastnilo celkem 270 hráčů z jedenácti evropských zemí.

K

romě bohaté účasti je pro Turnaj šachových nadějí charakteristické exkluzivní prostředí, jaké umějí pro děti naaranžovat jen právě zde. Národní dům slouží po pět dnů šachistů, šachový festival doprovázejí maskoti bílý a černý Frymík a před pořadateli je nutno smeknout za každoroční skvělý doprovodný program. Prostě kdo přijede – nelituje. Turnaj navštívili i velmistři Lubomír Ftáčník a David Navara

Skvěle na turnaji zaválel nadějný reprezentant Durasu Brno Ara Martirosyan – se šesti a půl body dosáhl na vynikající druhé místo. Skvěle zde zahráli i kuřimský Matěj Tajovský, jenž se šesti body obsadil šesté místo turnaje do 9 let.

 

V doprovodném turnaji družstev se výběr Brna umístil na pěkném třetím místě. Tyto a ještě další informace lze stáhnout z webových stránek pořádající Beskydské šachové školy

 

Levnější a kratší (ale zato méně prestižnější) variantou než pětidenní festival turnajů ve Frýdku-Místku je třídenní Turnaj přátelství, který pod taktovkou Richarda Biolka organizovala Brněnská šachová škola v krásných moderních prostorách olomoucké Přírodovědecké fakulty. Že si turnaj získává na oblibě, svědčí i letošní rekordní účast 66 hráčů. Turnaje využily především mládežnické výpravy ze Zlínského kraje, z Poličky a samozřejmě nechyběla ani výprava našeho kraje.

 

Devítikolový švýcar hraný tempem 2 x 1 hodina na celou partii je rozložený do tří dnů, a tak se každý den v pohodě stihnou tři kola včetně devadesátiminutové přestávky na oběd. Favority turnaje byli Stanislav Juříček ze Vsetína (obhájce loňského prvenství), mistr FIDE Vítězslav Valenta ze Šumperka a domácí Michal Hrabal. Posledně jmenovanému jsme nakonec mohli gratulovat k prvenství v turnaji. Z našeho kraje zaznamenal nejlepší výsledek Daniel Marko z TJ Bučovice (4,5 bodu)


kompletní výsledky najdete zde, doporučujeme se podívat i na webové stránky Šachového svazu Olomouckého kraje.

přidal Miroslav Hurta dne 03.04.2013 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009