Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

VUT vs. MUNI - Academic chess war

Na minulou středu jsme vyhlásili mobilizaci těch nejlepších studentů a absolventů Vysokého učení technického a Masarykovy univerzity. Mobilizace se povedla, ale přesto pár silných hráčů pro vytížení nemohlo nastoupit.

Již z předběžných přihlášek bylo jasné, že na Masaryčce je v současnosti větší šachová síla a že to Technici budou mít velmi těžké. Vůbec poprvé se u nás objevil "nováček" našich klání - student MUNI slovenský reprezentant Peter Michalík. Hráčů univerzity bylo nakonec o něco méně a proto jsme je doplnili na zadních šachovnicích.

I přes doplnění přišel Vojta Zwardoň s nabídkou, že si na prvních čtyřech šachovnicích zahrají on a Peter Michalík proti dvěma hráčům najednou. Měli to náročné, protože jsme hráli ve formátu, kterým nás inspirovali kolegové z Durasu - 5 partií v tempu postupně se snižujícím - 20 min, 15 min, 10 min, 5 min a Armagedon 5 min bílými proti 4 min černými figurami. Je to hodně povedený formát. Soupeři mají možnost napravit porážku a navíc zkracování tempa pěkně duel vyšponuje.

Boje to byly napínavé, atmosféra týmová a výsledek výrazný. Na prvních šachovnicích tedy hrál Peter Michalík proti mě (berta) a Cyrdovi Ponížilovi. V první partii nás Peter srovnal do latě. Ve druhé se podařilo Cyrdovi remizovat, ve třetí jsem remizoval já - když jsem zvoral s dosti časem vítězný průlom pěšce. Ve čtvrté pětiminutovce se nám podařilo Petra porazit - já vyhrál, Cyrda remíza. V pátem Armagedonu si nás už Peter pěkně rozebal - nejdříve zdolal mě a pak v horší pozici černými chytil Cyrdovi vidlemi dámu a nabídl remiz, čímž vlastně vyhrál. Je to frajer a to hrál ještě po slovenské extralize v Košicích. Cyrda vlastně taky. Stejně nás porazil.

Na dalšich stolech hrál Vojta Zwardoň proti Michalu Hrabalovi a Martinu Škodovi. Nasadili jsme hráče, se kterými u nás nesehrál tolik partií, ale stejně to nestačilo. Po dvou úvodmích partiích (1:1 - 1:1) pak vše vyhrál (1,5 : 0,5 - 1,5 : 0,5 - 2 : 0). Martin s Michalem se snažili, ale vyhecovaný Vojta bývá k nezastavení.

Na dalšich šachovnicích to vypadalo následovně - vždy MUNI vs. VUT:

Chytilek - J. Kratochvíl 3 : 2
Roubalík - Kulovaná 1,5 : 3,5
Varga - A. Seidl 4 : 1
Sremaňak - Křena 5 : 0
Novosadová Zedník 3 : 2
Babet - Effenberger 1 : 4
Štencel - Jirák 3,5 : 1,5
Kalod - Jarolím 1 : 4
Iša - Korbel 3 : 2

Celkově na utkání zvítězila MUNI - 3,5 : 1,5
Na vyhrané partie to byl ještě větší nářez - 38,5 : 26,5

Máme co napravovat. Současný stav zápasů je 2 : 1 pro MUNI, takže zase příšté rok nashledanou.

Kompletní výsledky najdete zde

Fotogalerii si můžete prohlédnout zde

přidal Břetislav Eichler dne 11.03.2013 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009