Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachový turnaj O Pohár Ratíškovic vyhrál bučovický Daniel Marko

Dnes se konal náborový šachový turnaj O Pohár Ratíškovic, název POHÁR je v tomto případě pouze symbolický - hlavní cenou pro nejlepšího šachistu i šachistku (ve starší i mladší kategorii) byla keramická soška šachového krále a dámy od paní keramičky z Ratíškovic Ludmily Kovaříkové,

tu si po pětikolovém šachovém boji odnesli Daniel Marko (na snímku uprostřed, společně se druhým hráčem starší kategorie Markem Jagošem a třetím třetí Davidem Tomanem),

Josef Škorpík (na dolním snímku druhý zprava), Emilie Tomšicová (uprostřed) a Pavlína Šebestová (vlevo, dále jsou na snímku druhý a třetí hráč mladší kategorie Štěpán Vémola a Vojtěch Kůr).

Vzbudit zájem o výuku šachů u dětí v dnešní konkurenci kroužků a zájmových aktivit je mnohdy obtížné, je to náročná hra rozvíjející myšlení,orientaci se v rozhodování ve složitých situacích a plánování postupu, ale kdo pochopí šachy a stanou se jeho koníčkem, je to zpravidla záliba na celý život.

Cílem této akce bylo vzbudit zájem o systematickou hru u nejmladších dětí, u těch kteří hrají pouze rekreačně a zpravidla znají pouze chod figur, ale to opravdovému šachistovi nestačí, proto účast 44 dětí z okresu Hodonín byla více než potěšující.

Děti prožívaly každou výhru i prohru s opravdovým zaujetím, vždyť i z prohrané partie se lze poučit a pro příště chyby neopakovat, ukončení každého kola doprovázely slzy zklamání i úsměv radosti.

Vzpomínkou pro každého šachistu z tohoto turnaje jsou nejen zážitky nebo hlavní cena, ale i plyšové hračka nebo malá hra, či medaile čokoládová.

Za zdar celé akce ŠK Ratíškovice vděčí nejen vedení ZŠ za umožnění realizace, p.Ing.M.Škorpíková za profesionální vedení občerstvení, hl. rozhodčímu Mgr.M.Hurtovi, za zajištění šach.materiálu RNDr.D.Ciprysovi, ale i zástupcům obce Ratíškovice. DĚKUJEME.

Odkaz na výsledky turnaje najdete zde

Mgr. Alena Kubáčková.

přidal Miroslav Hurta dne 12.05.2012 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009