Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Blesková Akademická středa a pár pozvánek

Středeční večerní akademický turnaj dal dohromady zajímavou a silnou sestavu milovníků bleskové hry. Měli jsme i trochu štěstí, že na turnaj dorazil tradiční lídr Vojtěch Zwardoň těšící se na souboj s Kraťasama, protože začalo zkouškové období a spousta studentů zůstala doma.

Výsledky najdete zde, fotogalerii zde

Bratří Kratochvílovi však nedorazili pro pracovní povinnosti. Byl tu ale pravidelný účastník a častý vítěz Marek Nábělek. Z nových nebo po dlouhé době příchozích ještě zmíním Petra Skácelíka a Františka Vykydala, zotavujícího se po operaci kyčle.

Souboje byly jako při blitzkách napínavé až dramatické a hlavně dost hlučné, plné hlášek a komentářů. prostě odlehčená zábava jak U Pásků, jen kuřáci ostrouhali. Shlédli jsme i několik překvapivých výsledků, když se mi například podařilo udolat Petra Skácelíka a Lukáše Řehůřka. O vítězi se však rozhodlo vlastně v prvním kole. To proti sobě nastoupili díky losu Vojta Zwardoň a Marek Nábělek. Marek zřejmě neměl provozní teplotu a prohrál.

Vojta si dlouho hlídal vedoucí postavení až do 16.kola. Tady narazil na Gustu Nikodéma a prohrál. Stavy se vyrovnaly a rozhodčí Dominik Tělupil pro zdramatizování vzájemného souboje Zwardoň - Nábělek nezveřejnil až do posledního kola pořadí. Oba protagonisté tedy skončili se stejným počtem bodů - 16,5 z 19 partií. Rozhodovalo pomocné hodnocení. V tom byl lepší Vojta.

Petr Skácelík ještě dokázal přes dvě za sebou jdoucí prohry zabojovat a skončil celkově třetí. Skvěle hrál také nestor Lokomotivy Brno František Vykydal. Považte v 79 letech, po operaci kyčle, v bleskovkách dosáhl neskutečných 14,5 bodů a skončil na čtvrtém místě. Nedá prostě tomu mozku odpočinout a je furt ve formě. Gratulujeme všem účastníkům a Františkovi přejeme rychlé uzdravování v lázeňském prostředí.

Příště 18.ledna zase od 17:30 nás čeká RAPID DVOJIC, takže očekáváme opět zajímavé souboje mezi Kraťasy, Uhmany, ...... Přijďte se podívat a zahrejte si s námi. Kdo si hraje nezlobí.

Program do konce školního roku :
01.02.....Fischerky bleskovky 2x5 min / 13 kol
22.02.....Ingols šachy - rapid v netradiční formě šachů 2x15 min / 7 kol
07.03.....VUT vs. MU šachový souboj univerzit na 10-15 šachovnicích
21.03.....Bleskovky dvojic 2x5 min / 15 kol
04.04.....Podávačky - BUGHOUSE 2x 3min +2sec / 15 kol
18.04.....Čtyřčlenná družstva - bleskovky - 2x5 min dvouzápasy - 7 kol
25.04.....Překvapení ( simultánka, beseda..)
09.05.....Turnaj na přání - anketa do 18.4.

Zapojte se taky do naší ankety: Turnaj na přání

A pozor - novinka! Akademické mistrovství ČR v rapid šachu čtyřčlenných družstev v neděli 10. června 2012 na Chemické fakultě VUT v Brně.

přidal Břetislav Eichler dne 07.01.2012 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009