Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Dotace šachovým oddílům

Většina oddílů nemá peněz nazbyt, a proto bych rád upozornil na možnost získání finančních příspěvků na šachovou činnost.
1) Dotace ČSTV. Každý oddíl, který je registrován u ČSTV, obdrží od této organizace peníze na činnost. Podmínkou pro získání dotace je odevzdání dvou výkazů - výkaz o členské základně a ekonomický výkaz zisku a ztráty, v němž je přehledně zveřejněno hospodaření oddílu. Protože termín uzávěrky odevzdání těchto výkazů na OV ČSTV se právě blíží, byla by škoda neodevzdáním požadovaných výkazů se připravit o finanční příspěvek.
2) Dotace obcí. I ta nejmenší obec může (a podle zákona i má) podporovat sport. Šachový oddíly by měly žádat o příspěvek na svou činnost místní radnice. Větší města zpravidla na poskytování dotací vypisují granty. Například jen v městě Brně se grantového řízení v oblasti šachu úspěšně zúčastnily šachové kluby Lokomotiva Brno, Duras Brno, První brněnská, ÚSP Kociánka, DDM Junior, CVČ Brno-Lesná (Lužánky). Je potřeba být aktivní a sledovat dění v obci.
3) Dotace krajského úřadu - i zde je nutno sledovat vypisované granty. Tady však lze získat příspěvek jen na perfektně vypracované projekty přesně odpovídajím podmínkám zadání.

Jen obecně chci podotknout, že nárok na dotaci ve všech případech mají jen subjekty, které po právní stránce skutečně legálně existují (registrace u MV ČR, identifikační číslo, stanovy apod.).

přidal Miroslav Hurta dne 13.11.2003 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009