Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V Havlíčkově Brodě Polák a Bálková v čele, krajský tým bramborový.

Brněnský velmistr Tomáš Polák usedne zítra v havlíčkobrodském hotelu Slunce na první šachovnici k prestižnímu duelu o vedení v Polofinále mistrovství ČR proti "těžké váze" velmistru Vokáčovi. Postupová místa do finále MČR jsou 4, turnajová logika tedy velí hlavně neprohrát. Ovšem zkušení matadoři i mladí dravci v závěsu dotírají a velmistr Vokáč nedává remízy zadarmo (zejména po tom, co na losování 1. a 2. ligy v Praze přesvědčil většinu družstev, že jako prevence proti rychlým remízám jsou mnohem lepší jiné metody než změna bodování).

V turnaji žen se zatím daří mládí. Vede patnáctiletá pražanda Kateřina Němcová před stejně starou (totiž mladou) Annou Bálkovou z Poštorné. Zítra si to obě vedoucí hráčky a velké kamarádky rozdají mezi sebou. Jen na buchholz za Bálkovou je další jihomoravská favoritka Petra Blažková.

Do třetice i v doprovodném OPENu budeme mít zastoupení na první desce. Proti seniorovi s energií mladíka Jevgenii Golcmanovi zasedne zatím stoprocentní Petr Mlýnek.

Dnes byl v hlavních turnajích volný den a hrál se "Turnaj družstev krajských reprezentací u příležitosti oslav 100 let organizovaného šachu na území České republiky". Akce původně slibná, pak lehce rozpačitá a nakonec docela slušně obsazená. Při prvních zmínkách o turnaji krajů ke 100. výročí panovalo obecné přesvědčení, že akce bude předehrou ke Galavečeru ŠSČR a tedy více společenskou než sportovní. Po upřesnění termínu na volný den Polofinále MČR ustoupila společenská stránka do pozadí, ale nad tou sportovní se vznesly velké otazníky. První byl finanční (mezinárodně titulovaný tým by stál mailant), druhý výkonnostní (přijede vůbec někdo z ostatních krajů? Do posledních dnů bylo přihlášeno jen 8 týmů z 5 krajů). Sestavu jižní Moravy tak skládali na poslední chvíli pánové Jaromír Novák a Petr Mlýnek. Budiž jim za to dík.

Nakonec se některé kraje nečekaně pochlapily a přivezly do Havlíčkova Brodu sbírku 2 velmistrů, 8 mezinárodních mistrů a dvou mezinárodních mistryň. Zejména Sergej Movsesjan na první desce Pardubického kraje (dvojku hrál "druhý Navara" Viktor Láznička) byl pro všechny příjemným překvapením. Zvlášť když ještě umožnil získat svůj cenný skalp Lukáši Černouškovi a Petru Veličkovi. O prvenství však bojovaly hlavně "profi" týmy z Ostravska a Liberecka. U prvně jmenovaného kraje to nijak nepřekvapuje, u druhého byli hlavním motorem hráči Nového Boru, který je v současnosti největším českým dravcem s ambicemi vyhrát letos 1. českou ligu a příští rok možná i extraligu. Tyto tři kraje předběhly ostatní o několik koňských délek.

Jihomoravský tým získal v bramborářském kraji bramborovou medaili a umístil se jako nejlepší z "amatérů" na 4. místě. Vynikal vyrovnaností, ale holt na profíky to nestačilo. Nejvíc bodů nahrál na devítce Petr Kunčar (8/11), nejlepší Rp měl na dvojce Ladislav Urbanec (2313). Výsledky všech festivalových turnajů OPENu Vysočina naleznete na stránkách CZECH TOUR.

přidal David Ciprys dne 28.09.2005 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009