Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Proběhl šachový tábor ve Vřesovicích u Kyjova

SK Boršice, ŠK Lokomotiva Brno a TJ Bučovice ve vzájemné spolupráci uspořádaly na základně bučovických turistů u Vřesovic ve dnech 13. až 27. srpna 19. ročník tradičního tábora, na němž se setkalo 70 dětí z celé republiky, především pak pochopitelně jihomoravského regionu.
Tento tábor by mohl mít podtitul „Ve znamení deště“. A skutečně – pršelo víc než dost. Na koupání jsme se dostali jen jednou. Nepřízeň počasí poněkud omezovala i další činnost, takže šachový program byl o něco rozsáhlejší. Neubralo mu to však na atraktivnosti. Proběhlo mnoho simultánek, táborníci hráli se svými vedoucími nebo se silnými šachisty, kteří přijeli na návštěvu. Každý oddíl také absolvoval v průběhu tábora šachový trénink, vždy pečlivě vybraný podle úrovně táborníků.
Několik dní strávil na našem táboře také vynikající trenér první třídy inženýr Vratislav Hora. Rozebíral turnajové partie nejsilnějších hráčů, hrál s táborníky volné partie, při nichž neúnavně vysvětloval principy správné šachové hry. Silnějším šachistům přednesl několik kapitol z šachové strategie, předvedl zajímavé taktické motivy v partiích mistrů. Mladším šachistům poutavě povyprávěl o historii šachu a nejstarších mistrech.
Deset dopolední bylo zasvěceno šachovým turnajům. V hlavním táborovém turnaji zvítězil Martin Škoda (Sokol Bedřichov) před Patrem Náplavou (SK Boršice) /oba 7 bodů/ a Tomášem laserem (Lokomotiva Brno) /6,5 bodu/. Turnaje o 3.VT vyhráli mladí žáci Jakub Zatloukal (ŠK Napajedla) a Roman Paulík (DDM Kyjov), v turnajích o 4.VT se nejlépe umístili prostějovské naděje Martin Žák a Vojtěch Dub. V turnaji v rapidšachu nedali vedoucí a praktikanti dětem šanci – na medailových postech se umístili Petr Kunčar (TJ Bučovice), Karel Kratochvíl a Jan Novotný (oba Lokomotiva Bnro)
Během čtrnácti dnů pobytu proběhlo mnoho soutěží a her. Z celotáborových uveďme soutěž v netradičních disciplínách s důrazem na týmovou spolupráci, obchodnickou hru a závěrečnou honbu za pokladem, která letos vyžadovala zeměpisné znalosti. Každý oddíl pak uspořádal nespočet oddílových soutěží, a tak jsme se dočkali vítězů v dámě, bleskovém šachu, střelbě ze vzduchovky, házení šipek, kuželkách, našli jsme nejhbitějšího lovce motýlů nebo nejschopnějšího stavitele mravenčích domečků.
Proběhlo i několik mezitáborových her s historickým jezdeckým táborem, hlavně zdravotnická soutěž a olympiáda.
Děti poznávaly okolí při výpravách s oddíly, výletu na Cimburk i do Buchlovic. Hrdinkou tábora se stala praktikantka Katka Čermáková, která dokázala pohotově a správně ošetřit chlapci ze svého oddílu sršní bodnutí, zraněné místo chladit vodou a postiženého urychleně dopravit ke zdravotnici. Prokázala tak obdivuhodnou rozhodnost a chladnokrevnost.
Stejně tak jsme se dokázali vypořádat s onemocněním profesionální kuchařky, která měla na táboře působit ve druhém týdnu. Obětavě zaskočili „amatéři“ - vedoucí Katka Klašková a Helena Čermáková a svých úkolů se obě zhostily více než na výtečnou.
Nelze vyjmenovat všechny táborové spolupracovníky, ale jim všem patří poděkování za práci, kterou na táboře odvedli, a za volný čas, který dětem na táboře věnovali.
Podrobnější informace o táboře naleznete od pondělí 29. srpna na webových stránkách ŠK Lokomotiva Brno.

přidal Miroslav Hurta dne 27.08.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009