Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Kaválkovy narozeniny, ČEZ Chess Trophy a 3 prezidenti

Velmistr šachu a velmistr pera Lubomír Kaválek oslavil 62. narozeniny návštěvou pražského festivalu ČEZ Chess Trophy. Jeho reportáž z této akce zveřejněná na stránkách ChessBase
je jedinečnou oslavou šachu a krás Prahy. Kéž bychom se něco takového dočetli v zahraničí i o Brnu nebo jiném jihomoravském šachovém centru. Reklama je to skvělá.

Reportáž v angličtině je plná krásných fotografií a originálních postřehů. Rozhodně stojí alespoň za prolistování, když už ne za přečtení.

Jednou z perliček je např. postřeh, že se v Praze sešli jeden prezident - Václav Klaus (s Kaválkem našli styčný bod v tom, že byli oba přeborníky své střední školy) a 2 kandidáti na prezidenta - Anatolij Karpov a Bessel Kok. Oba posledně jmenovaní pánové mají zálusk na funkci prezidenta FIDE v příštím roce a případná aliance Karpovova věhlasu a Kokových styků ve světě byznysu (mj. bývalý 1. místopředseda představenstva Českého telecomu) může s křeslem "Kirsana Velikého" pořádně zatřást. To by mohlo znamenat návrat vrcholného světového šachu ze střední Asie a severní Afriky do Evropy, možná dokonce i do Prahy.

přidal David Ciprys dne 11.08.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009