Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Nejvíce radosti z MČR mládeže na severu Moravy a Hradecku

MČR mládeže konané potřetí za sebou v Hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou a podruhé společně s finále MČR juniorů a dorostenců skončilo v sobotu po poledni očekávaným úspěchem severní Moravy (5 medailí) a velkým comebackem Královéhradecka (6 medaílí). Mezi juniory může slavit Tatran Litovel - dva členové jeho extraligového týmu si odvezli první dvě místa.

Výsledky vyhlašují (zleva) člen Komise mládeže Jiří Novák, rozhodčí Marian Sabol, Mariana Olšarová a Jaroslav Benák, ředitel soutěže Zdeněk Fiala, vedoucí provozu hotelu paní Bartošová a majitel hotelu, jednatel firmy Energotis vzniklé z expertů stavějících přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně a hlavně velký příznivec šachu Miroslav Kopřiva

Výsledky najdete zde, stránku ŠSČR věnovanou MČR zde, web pořadatele se všemi partiemi ke stažení zde

Z klubových a krajských webů se podívejte na zajímavé statistiky z webu BŠS Frýdek-Místek a na hodnocení výprav Zlínského, Královéhradeckého a Ústeckého kraje, Lokomotivy a Durasu Brno a Vlašimi.

Přes zvýšení pobytových nákladů v průměru o 10% (ubytování 180-240Kč a celodenní stravování 205Kč oproti loňským 170-200Kč a 195Kč) je pořád poměr kvalita/cena velmi výhodný. Zajistit na jednom místě služby pro 500 nocležníků a strávníků a tři stovky hráčů je nad možnosti většiny pořadatelů. Zcela bezkonkurenční je nabídka zimních sportů v nejbližším okolí. Kromě cen jde naštěstí vpřed i technický pokrok. Z loňských 18 on-line přenosů se zvedl jejich počet na 36, o možnosti jejich přehledného umístění a přehrávání v ChessTheatre si mohli ještě předloni nechat účastníci a fanoušci jen zdát. Škoda jen, že kromě chlapeckých on-linů jedoucích bezchybně na stránkách BŠS Frýdek-Místek, byl občas přenos dívek (sachyorlova.cz) a výjimečně i juniorů (chess-svetla.cz) nedostupný.

Spokojená vítězná juniorská čtveřice se svými trofejemi - zleva Jan Krejčí, Lukáš Kuchynka, Lukáš Vlasák a Cyril Ponížil

MČR juniorů skončilo velkým úspěchem extraligového klubu z Litovle, jehož dvě opory Jan Krejčí a Lukáš Kuchynka obsadili první dvě místa. A jak úspěšné byly kluby a kraje v MČR mládeže? Z klubů byla nejúspěšnější tradičně (i když slovo tradičně už není úplně na místě, loni brala překvapivě jen jedinou bronzovou medaili) Beskydská šachová škola Frýdek-Místek. Více než jednu medaili si z Jeseníků odvezli ještě borci z Hořic (dvě stříbrné, jednu bronzovou), z Vlašimi (dvě zlaté, loni měli Vlašimští také dvě medaile, to už něco znamená!), Lokomotiva Brno (zlatá a bronzová) a Desko Liberec (dvě bronzové). Celkem si nějakou medaili odvezlo 16 klubů (loni dokonce 20).

Poháry tentokrát nedostalo prvních 6, ale jen první 3, ovšem medaili za účast na vrcholném republikovém podniku si jako obvykle zasloužili všichni (střed výsledkové tabulky nejmladších chlapců H10)

Mezi kraji stále drží primát Moravskoslezský kraj, po loňském půstu bez medaile letos slavili velký návrat na Královéhradecku, stabilně si velmi dobře vedou Středočeši (3 zlaté!). Nespokojeni asi budou letos na Zlínsku a na Vysočině. Ale ať raději promluví čísla (pořadí v druhé tabulce je počítáno stejně jako na Olympiádách mládeže, tj. 7-5-4-3-2-1 za 1.-6. místo, pro porovnatelnost z minulostí jsou uvedeny jen výsledky MČR mládeže). Podobnou statistiku z loňska najdete zde, na předloňskou se můžete podívat zde a na předpředloňskou zde.

Kraj

medaile

 

Kraj

medaile

Moravskoslezský

2 - 1 - 2

 

Ústecký

0 - 1 - 0

Středočeský

3 - 0 - 0

 

Plzeňský

0 - 1 - 0

Jihomoravský

1 - 0 - 1

 

Liberecký

0 - 0 - 2

Praha

1 - 0 - 0

 

Zlínský

0 - 0 - 0

Jihočeský

1 - 0 - 0

 

Olomoucký

0 - 0 - 0

Královéhradecký

0 - 4 - 2

 

Vysočina

0 - 0 - 0

Pardubický

0 - 1 - 1

 

Karlovarský

0 - 0 - 0

 

 

 

 

 

Kraj

body

 

Kraj

body

Moravskoslezský

38

 

Jihočeský

9

Královéhradecký

28

 

Plzeňský

8

Středočeský

23

 

Liberecký

8

Jihomoravský

21

 

Zlínský

3

Pardubický

15

 

Olomoucký

2

Praha

10

 

Vysočina

1

Ústecký

10

 

Karlovarský

0

A nyní už pojďme k fotogalerii vítězů podle jednotlivých kategorií.

Junioři H20: zleva třetí Cyril Ponížil (ŠK Zlín), vítěz Jan Krejčí (Tatran Litovel) a druhý Lukáš Kuchynka (Tatran Litovel)

Dorostenci H18: zleva vítěz Lukáš Vlasák (Sokol Klatovy), druhý Vojtěch Straka (OAZA Praha) a třetí Jaroslav Bureš, který ví, co to je mistrovství republiky  (A64 Grygov)

H16: (Zde už pořadatelé seřadili hráče jednotně zleva doprava od 1. do 5. místa) Tadeáš Kriebel (BŠS Frýdek-Místek), Tomáš Kraus (Jiskra Hořice), Jiří Musil (Lokomotiva Brno), Jan Rubeš (Viamont Teplice) a Petr Čižinský (2222 ŠK Polabiny)

D16: Jana Maříková (ŠK Veselí nad Lužnicí), Eliška Johnová (Jiskra Hořice), Kristýna Sabolová (Jiskra Hořice), Nataša Richterová (Duras Brno) a Kateřina Vlčková (2222 ŠK Polabiny)

H14: JIří Rýdl (Spartak Vlašim), Matěj Svoboda (BŠS Frýdek-Místek), Jan Macháň (Panda Rychnov), Martin Blahynka (Lokomotiva Brno) a Tomáš Pavelek (BŠS Frýdek-Místek)

D14: Michaela Hatašová (Caissa Úholičky), Lenka Rojíková (ŠK Lípa), Barbora Novotná (Desko Liberec), Martina Fusková (ŠK Staré Město) a Kamila Stránská (ŠK Teplice)

H12: Benedikt Hofírek (Lokomotiva Brno), Jan Vykouk (DDM Most), Josef Havelka (TJ Lanškroun), Matyáš Marek (BŠS Frýdek-Místek) a Arsenij Anaškin (OAZA Praha)

D12: Nela Pýchová (Spartak Vlašim), Jitka Jánská (Sokol Klatovy), Natálka Kaňáková (BŠS Frýdek-Místek), Blanka Brunová (DDM Planá u Mar. Lázní) a Vilma Hofmanová (2222 ŠK Polabiny)

H10: Nguyen Thai Dai Van (BŠS Frýdek-Místek), Matěj Půlpán (2222 ŠK Polabiny), Marek Sýkora (Desko Liberec), Jan Chlebek (BŠS Frýdek-Místek) a Lukáš Dolanský (Spartak Kaplice)

D10: Magdalena Kořenová (Bohemians Praha), Anna Vítová (Sokol Hradec Králové), Ludmila Kopcová (TJ Mittal Ostrava), Petra Masáková (Spartak Adamov) a Zuzana Petrášková (KŠ Říčany)

Už bez fotek si doplňme, že v doprovodných turnajích se v posledním kole už nic nezměnilo. FIDE open vyhrál Pavel Paganik z Jirkova a národní open Jan Šáfr z Buštěhradu.

Na závěr poděkujme našemu zpravodaji v Koutech Janu Blahynkovi za skvělý a pohotový fotografický materiál a doufejme, že se s ním i v budoucnu podíváme na další zajímavé šachové akce.

přidal David Ciprys dne 20.03.2011 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009