Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Zpráva předsedy STK JmŠS

Poslední zpráva současného předsedy STK JmŠS připravená k neúprosně se blížící Konferenci JmŠS obsahuje souhrnné informace a hodnocení soutěží jednotlivců i družstev loňské sezóny a komentář k další činnosti STK, zejména konkurzům na pořadatele.

Dlouhodobé soutěže družstev

Po loňském nenaplnění KPII se situace obrátila, a zájemců o KPII bylo podstatně více než odhlášených družstev. Příčinou je zejména pád poloviny družstev KPI do nižší soutěže díky nedobré výkonnosti našich zástupců ve skupinách druhé ligy. Nejvyšší krajská soutěž je díky tomu na nebývalé úrovni, ovšem o úrovni kraje to vypovídá své. Ačkoliv bych nic nechtěl zakřiknout, tak po polovině druholigových zápasů vypadá situace našich týmů mnohem lépe než loni. 

Obsáhlý materiál k minulému ročníku soutěží družstev je možné nalézt zde. Závěrečné zprávy krajských soutěží družstev si můžete připomenout kliknutím na název soutěže: KPIKPII A, KPII B a KPII C. K ojedinělým vážnějším problémům, které byly řešeny v rámci STK a KR, došlo v KPIIC.

Od minulé sezóny se vedení skupiny KPII B se ujal Jaroslav Benák, dle mých informací ke všeobecné spokojenosti. V polovině aktuálního ročníku soutěží družstev můžeme říci, že snad jediným znepokojivým jevem je množství kontumací Bzence v KPI, které se snad již navyšovat nebude.

Krátkodobé soutěže JmŠS

Přeboru JmŠS v klasickém šachu (kat. muži a ženy, D18, D20, H18 a H20), který se odehrál ve dnech 27. 6. – 4. 7. 2010 v řečkovické Sokolovně (pořadatel BVK Duras Brno), se zúčastnilo 48 hráčů. Zvítězil Neklan Vyskočil, nejlepší ženou i přebornicí v kategoriích D18 a D20 se stala Karolína Zavadilová. Přeborníkem H18 i H20 se stal Martin Blahynka.

Přebor jednotlivců v rapidu (kat. muži a ženy) se odehrál 25. 4. 2010 ve Znojmě (pořadatel Šachové sdružení Znojmo). Turnaj byl zařazen i do seriálu Grand-Prix ČR v rapid šachu. Zúčastnilo se 44 hráčů, titul krajského přeborníka získal Neklan Vyskočil, přebornicí se stala Lydie Hemalová.

Přebor dorostenců a juniorů v rapidu proběhl ve středu 31. března 2010 za účasti 52 hráčů nejen z JmŠS. Celkově zvítězil Vojtěch Plát, vítězem kategorie H20 se stal Adam Effenberger, kategorie H18 Jan Rauš a vítězství v D18 i D20 si připsala Světlana Smrčková.

Přebor družstev v blesku se uskutečnil 27. 3. 2010 v Sokolovně v Tetčicích (pořadatel ŠK Tetčice). Sešlo se 10 družstev, zvítězil Tatran Poštorná, na dalších místech pak ŠK Tetčice A a Bystrc Oilers.

56 hráčů se sešlo 12. 9. 2010 v Boskovicích na přeboru jednotlivců v blesku (pořadatel ŠK Makkabi Boskovice). Přeborníkem JmŠS se stal Miroslav Jurka, přebornicí Věra Medunová. Přeborníkem v kategorii H18 se stal Eduard Meduna a v kategorii H20 Adam Effenberger.

Konkurzy

Po loňském premiérovém neobsazení pořadatele Poháru pětičlenných družstev v rapidšachu se tatáž situace opakuje, nevíc není obsazen Přebor čtyřčlenných družstev v bleskovém šachu. Budoucnost těchto soutěží je nahnutá i v celorepublikovém měřítku (finále bleskovek družstev se jistě konat nebude).

Pořadatelem bleskového přeboru jednotlivců se stane Makkabi Boskovice, a to v kategoriích muži, ženy, junioři a dorostenci.  Přebor v rapidšachu pro kategorii muži a ženy uspořádá Šachové sdružení Znojmo. Rapid pro juniory a dorostence proběhne v Bučovicích. Přebor JmŠS v klasickém šachu ve všech kategoriích uspořádá Lokomotiva Brno. Přebor ve Fischerových šachách uspořádá ŠK Vinohrady Brno. Podrobnější informace budou vyhlášeny na Konferenci.

přidal David Hampel dne 27.01.2011 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009