Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis akce

Slovensko Tatry 2019

Termín: 27.7.-3.8.2019
Místo konání: Penzion s restaurací Erika v Tatranské Lesné
Propozice: [pdf]

Pořadatelé z Klubu šachistů Bučovice (LŠT Vřesovice 2019) a Brněnské šachové školy (Itálie 2019 – Lignano) již připravují na letní prázdniny příštího roku také osmnáctý poznávací pobyt v „nejmenších velehorách světa“.

Prázdninová akce pro rodiny s dětmi, skupiny přátel i jednotlivce vhodně propojuje turistiku, výlety a relaxaci s šachovým rekreačním programem. Byl vybrán a dohodnut termín od 27.7. do 3.8. 2019 v osvědčeném penzionu Erika mezi Smokovcem a Lomnicí.

Penzion nabízí slušné zázemí pro turisty za příznivé ceny i dražší komfortnější pokoje vybavené samostatnou sprchou i sociálním zařízením. Samozřejmostí je plná penze s volitelnou snídaní, potravinovým balíčkem na výlety i výběr teplé večeře s polévkou na závěr dne. Přímo pod penzionem má zastávku tatranská električka i linkový autobus a tak většinou odpadá i potřeba soukromé přepravy k východišti výletů nebo při návratu z túr.  A od Eriky vede přímý chodník kolem vodopádů do Studené doliny, na Hrebienok, ke Zbojnické a Téryho chatě nebo na nejbližší „dvoutisícovku“ -  Slavkovský štít.  Prochází kolem pohodlná stezka ze Smokovců do Lomnice, kterou rádi využívají rodiče s kočárky nebo méně ambiciózní turisté ke zdravotním vycházkám.

Zkušená trojice pořadatelů doprovází každoročně již od roku 2002 po Tatrách i úplné začátečníky k nejzajímavějším cílům - čarokrásným plesům, vodopádům, vyhlášeným chatám...  Ale také zdatné horaly k cílům nejnáročnějším. Je dobrý předpoklad, že by se naše skupinka s podporou horského vůdce podruhé mohla pokusit zdolat nejvyšší horu bývalého Československa.

Šachový program nabídne opět turnaje v rapid šachu a bleskovkách, simultánku i lekce pro začátečníky.  A po výletu, túře je možné každý večer zasednout za šachovnice k přátelským partiím nebo analýzám.

Po prvním průzkumu mezi tradičními účastníky těchto pobytů se  přihlásilo na 18. ročník vysokohorského pobytu již 30 osob. Pro další zájemce tak zbývají poslední apartmánové izby a asi 20 lůžek ve dvou až čtyřlůžkových na turistickém patře penzionu.

přidal Jan Gorčák dne 19.12.2018 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009